Човешкият стомах реагира различно на храните. При всички случаи му

...
Човешкият стомах реагира различно на храните. При всички случаи му
Коментари Харесай

Кои храни дразнят стомаха?

Човешкият корем реагира друго на храните. При всички случаи му въздейства добре спазването на хранителен режим от най-малко 4 хранения на ден едновременно, с цел да може да се контролира изработването на стомашен сок.

Добре е храненето да се одобри като обред. Човек би трябвало да се храни без да бърза и по опция да е в положително въодушевление. Това ще усъвършенства процеса на храносмилане и ще понижи количеството изядена непотребна храна.

Преяждането не въздейства добре на стомаха. По-добре за него е да спрем да се храним, до момента в който към момента усещаме лек апетит. След няколко минути това възприятие ще се промени с възприятие на насищане.

В взаимозависимост от положението на стомаха човек би трябвало да обръща внимание и на продуктите, с които се храни. Като общо, храните, които нервират стомаха са пикантните, мазните храни, пушените меса и алкохол.

 Глад

Тези артикули при систематична приложимост водят до инфектиране на лигавицата на стомаха и поява на запек. Повторното потребление на използвана лой не би трябвало да се позволява - тя също нервира стомаха.

Подобна спестовност води до разгръщане на гниеща микрофлора в стомаха. Начинът на подготвяне на храната също е от голяма важност – полусуровата или препържена храна не му въздейства добре.

 Стомах

За здрав корем би трябвало да се заобикалят пържените храни. В процеса на пържене се образуват отровни и канцерогенни субстанции и храната, въпреки и вкусна, води до затрудняване работата на жлъчката и раздразнение на стомаха.

Подправките могат да имат доста раздразнителна функционалност и при прекомерна приложимост нарушават съществено работата на стомаха и предизвикат съществени болести, по тази причина би трябвало да се употребяват в минимални количества.

Саламите, кренвиршите и всички месни артикули съдържат огромно количество сол, стабилизатори и други субстанции, които имат дразнещо деяние и натоварват стомаха.

Колкото и да е потребна целулозата, и тя би трябвало да се приема с мярка, както и захарта. Преяждането с артикули богати на целулоза и захар води до отичане и възприятие на тежест в стомаха.

Продукти, които имат в състава си квас, също не въздействат добре на стомаха и провокират поява на непотребни газове, отичане на стомаха и проблеми с храненето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР