Човешкият език е ключът към овладяването на света, но понякога

...
Човешкият език е ключът към овладяването на света, но понякога
Коментари Харесай

Котките могат да научат имената на други котки

Човешкият език е ключът към преодоляването на света, само че от време на време животните също могат да подслушват. Тъй като кучетата и котките имат обективна рекламация да са същинските господари на планетата, откакто ни накараха да им служим, не е изненадващо, че пътьом са уловили и няколко от нашите думи. Екип от японски откриватели твърди, че котките са способни да разпознават имената, които даваме на други котки, и да ги съпоставя с вярната друга котка.

 Felis silvestris catus lying on rice straw

Такаги пуска запис на името на една котка, изречено от съжителя й, четири пъти на други котките, които са живели с нея, и по-късно им демонстрира фотоси на котка на преносим компютър.

В отчета написа: „ Една котка изкара единствено първия опит, след което избяга от стаята и се изкачи на високо. “ Останалите изкарват и четири опита, два, където фотографията и името съответствува, и два, където не съответстват. Когато фотографията е на вярната котка, субектите отместват взор от нея по-бързо, като че ли отегчени от планувания резултат.

Тази разлика обаче се следи единствено измежду живеещите в частни домове, не и измежду жителите на котешки кафенета. Обяснението на създателите е, че като толкоз доста котки, които споделят едно и също пространство, жителите на кафенетата в никакъв случай не чуват едно и също име задоволително пъти, че да могат да го научат.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР