Човешките емоции в информационното общество през призмата на емотиконите, нов

...
Човешките емоции в информационното общество през призмата на емотиконите, нов
Коментари Харесай

Древността и съвремието на Азия се сблъскват на сцената на One dance week

Човешките страсти в осведомителното общество през призмата на емотиконите, нов прочит на античен корейски танц за преследване на зли духове и първа среща със себе си – това са част от танцовите миниатюри от Азия, които One dance week включва в програмата на идното си издание от 21 септември до 14 октомври в Дом на културата „ Борис Христов “ - Пловдив.

Японският хореограф Кенджи Шинохе насочва вниманието към емотиконите и обезсмислянето на възприятията със соловия театър " Као " а 22 септември от 19:30 часа.

Той търси отговор на въпроса имат ли място същинските усеща измежду виртуалните усмивки. Спектакълът черпи ентусиазъм от известния японски жанр емотикони, прочут като “каомоджи ”, в който се употребява композиция от писмени знаци, букви и знаци, с цел да се изрази страст или деяние в киберкомуникацията.

В рамките на същата вечер (22 септември) Шинохе ще показа втори солов театър - " Love ". Хореографът се вглежда сега преди да стартираме да обичаме. 

Азиатските миниатюри не престават на 7 октомври от 19:30 часа в Дом на културата “Борис Христов ” - Пловдив с два корейски спектакъла.

Мистичният танц " Salp’uri " ще гони зли духове и ще скапва проклятия от сцената. Миниатюрата " Демони " на хореографа Джин А Ким и образния актьор Джу-Бин Ким впечатлява с невероятни костюми и източна хармония на придвижванията, превъплътени в актуален танц.

" Salp’uri " е изпълняван и модернизиран в продължение на епохи и през днешния ден се счита за едно от най-развитите и известни креативен постижения на националните танци в Корея.

В рамките на същата вечер (7 октомври) публиката в Пловдив ще се срещне с един от най-техничните и известни корейски хореографи Ин Со Лий, който ще търси път към себе си в авторския си театър " Първа среща ". Моноспектакълът към този момент е представян в Южна Корея, Китай, Унгария, Румъния, а тази година завоюва и огромната премия на A Tánc Fesztiválja във Веспрем, Унгария.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР