Човешката история е съвкупност от преживяванията на на милиони личности.

...
Човешката история е съвкупност от преживяванията на на милиони личности.
Коментари Харесай

Литературната лекота на атомната бомба

Човешката история е цялост от прекарванията на на милиони персони. Има интервали от близкото минало на 20-и век, в които някои от тези персони изпъкват дотолкоз, че повлияват на изкуството, литературатаи развиването на страните, в които живеят.



Темз и Антон: " С книги под завивките "

Темз и Антон ни показват две книги, от които несъмнено има какво да се научи. " Непосилната лекост на битието " от Милан Кундера споделя за цената на пристрастеността и политиката, за изневярата и идеалите. Романът се разпъва сред комедията и нещастието и просветлява всички аспекти на човешкия опит. През мита за безконечното завръщане се твърди, че животът, който изчезва един път вечно и не се връща, е просто сянка на живот, без тежест и без значение.

Изборът на Антоне биографията " Опенхаймер - Американският Прометей " от Кай Бърд и Мартин Шервин. Книгата е писана в продължение начетвърт век и се основава на просторен списък от хиляди документи, които бяха събрани от архиви и персонални сбирки както в Съединени американски щати, по този начин и в чужбина. Авторите употребяват благосъстоянието от информация, съхранявано в самия списък на Опенхаймер в Библиотеката на Конгреса, както и безбройни страници записи на ФБР, които са събрани през десетилетия на наблюдаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР