Човешката история често се свързва с концепцията за дарвинизма. Според

...
Човешката история често се свързва с концепцията за дарвинизма. Според
Коментари Харесай

Отървете се от навиците, които съкращават живота ви

Човешката история постоянно се свързва с концепцията за дарвинизма. Според учените, най-силните представители на типа са наследили черти от своите предшественици, които са определили тяхната жизнеспособност. Някои от ежедневните привички на актуалните хора обаче могат да попречват тези изгоди. Експертите споделиха кои от тях имат негативно влияние върху здравето и продължителността на живота.

1. Интернет
 БАВНОТО хранене - в основата на отслабването БАВНОТО хранене - в основата на отслабването
Изпробвали сте всевъзможни диети и лекарства за събаряне на непотребните килограми? А осведомени ли сте с бавното хранене и знаете ли по какъв начин мож...

Постоянният достъп до онлайн търсачките разреши на човек съвсем изцяло да избегне мисловния развой, споделя Кейти Белфи, експерт по незабавно ръководство в здравната система на Нюйоркския университет в Лангоне. Изследванията демонстрират, че този табиет прави хората умствено мързеливи и компрометира способността им да мислят аналитично в бъдеще. Според нея, пристрастяването към джаджи за приемане на отговори на въпроси понижава естественото любознание и ви пречи да мислите независимо. Тази обстановка може да докара до обстоятелството, че човек ще не помни по какъв начин да взема решение проблеми и да взема бързи решения.

2. Пропускане на хранения

Диетологът Кийт-Томас Аюб прикани да спрете да пропускате закуската и да се откажете от изобилните вечери. „ Може да сте изтощени, само че храносмилателният ви тракт работи с цялостна скорост, с цел да усвои изобилната храна “, изясни тя. В резултат на това, вместо да почива през нощта, тялото е насила да бъде интензивно. Поради това качеството на съня се утежнява и вследствие на това след пробуждане човек се усеща слаб и изтощен. Освен това, учените по-рано са открили, че пропускането на закуската и късното хранене също са свързани със затлъстяване и скокове в равнищата на кръвната захар.

3. Малко плодове и зеленчуци

Лекарят акцентира, че потреблението на плодове и зеленчуци всеки ден и в вярното количество е извънредно значимо. Тъй като те са с високо наличие на витамини и минерали, незадоволителният банкет може да докара до разнообразни хранителни дефицити с всички неприятни последици.
 5 мита за храненето, на които би трябвало да спрете да вярвате 5 мита за храненето, на които би трябвало да спрете да вярвате
Мит номер 1: положителното хранене е скучно и безвкусно. Всъщност вярното хранене е уравновесена и разнообразна диета, която може да се ко...

" Ако не ги включите в менюто си (2,5 до 5 порции на ден), увеличавате риска от сърдечни болести, инсулт, рак на дебелото черво и други ", предизвестява лекаря

4. Гледане на телевизия

Психолозите допускат, че доста хора от време на време гледат неприятни вести, с цел да се оправят със скуката и макар отрицателните усеща, които този развой провокира, е мъчно да се спре. " Изследванията свързват въздействието на прекалено много отрицателни вести - или даже единствено отрицателни заглавия - с неприятно психологично здраве, нараснала меланхолия и тревога ", сподели Белфи.

5. Ровене в телефона

Това е един от най-лошите привички за дълготрайно здраве, сподели Сара Роча, изпълнителен шеф на AgelessBloom. " Устройството излъчва синя светлина, която може да потисне производството на мелатонин и затова да наруши циркадния темп на тялото ви ", предизвести тя. Резултатът е нарушавания на съня, бодърствуване и заспалост. Най-добрият метод да се отървете от това е да спрете да употребявате мобилния си телефон най-малко 30 минути преди лягане, добави специалистът.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР