Човешка грешка стои зад странните съобщения, изпратени на мобилните телефони

...
Човешка грешка стои зад странните съобщения, изпратени на мобилните телефони
Коментари Харесай

МВР: Човешка грешка стои зад съобщението на BG-ALERT

Човешка неточност стои зад странните известия, изпратени на мобилните телефони на доста жителите. Известията от BG-ALERT с текст „ Внимание, заплаха! " внесоха ужас и боязън у хората през вчерашния ден вечерта.

В нова позиция от Министерство на вътрешните работи прецизират, че „ по отношение на планувани национални проби на системата BG-ALERT за ранно предизвестие през мобилните мрежи, на 01.11.2023 година от 18:55 до 19:00 бяха извършени предварителни проби ".

Поради човешка неточност бяха изпратени две разнообразни известия през мрежата един от мобилните оператори, които са получени от техни крайни клиенти, допълниха оттова.

Дружеството по Закона за отговорностите и договорите се извинява на популацията, всички наранени страни и институции за породеното безпокойствие и стеснение. След откритата към този момент продуктивност на системата, се надяваме в бъдеще да бъде значим инструмент за уведомяване на популацията в случаи на бедствия и повреди, споделят още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР