Човекът, който разруши комунистическата система и Берлинската стена, не можеше

...
Човекът, който разруши комунистическата система и Берлинската стена, не можеше
Коментари Харесай

11 от най-ярките образа на Михаил Горбачов в поп културата

Човекът, който унищожи комунистическата система и Берлинската стена, не можеше да не въодушеви актьори и режисьори и да остави своя отпечатък върху известната просвета.

За това по какъв начин единственият президент на Съветския съюз стана воин на художници, сериали, поп изкуство, музика и реклама – вижте в нашата селекция.
Горбачов и киното„ Чернобил “ (2019)
 Чернобил

Чернобилреж. Йохан Ренк, 2019/ HBO

Биографията на Горбачов е немислима без Чернобилската злополука и неговата роля в следствията и оправянето с изключителната обстановка. В едноименния сериал на HBO от пет епизода шведският артист Дейвид Денсик играе руския президент, показвайки го като не прекомерно огромен апаратчик.
„ Голият револвер “ (1988)
 Голият револвер

Голият пистолетреж. Дейвид Цукер, 1988 / Paramount Pictures

Американска подигравка с Лесли Нилсен предлага версия за какво руският президент в действителност може да няма запаметяващ се белег по рождение на главата си. Тук Горбачов, който взе участие в световния скрит план против Америка, се играе от Дейвид Лойд Остин. Между другото, той се превъплащава в тази роля още два пъти: в руския филм „ Нощен трен за Москва “ и в телевизионния сериал „ Контраудар “ с Кристофър Плъмър.
„ Роки 4 “ (1985)
 Роки 4

Роки 4реж. Силвестър Сталоун, 1985 / Chartoff-Winkler Productions

В четвъртата част на кино лентата Роки Балбоа излиза на кръга против руската машина за убийци Иван Драго, който по някаква причина е под непрекъснатото внимание персонално на генералния секретар на Съюз на съветските социалистически републики (който във кино лентата по някаква причина няма разпознаваемото родилно леке.
„ Времето е хубаво на Дерибасовская, или отново вали на Брайтън Бийч “ (1992)


реж. Леонид Гайдай, 1992 / Мосфилм

Последният филм на Леонид Гайдай стартира и приключва със подиуми с анекдоти, в които Горбачов приказва по директната телефонна линия с Джордж Буш старши, а главата на съветската мафия Рабинович непрекъснато се меси в диалога им.
Горбачов и Телевизията„ Saturday Night Live “ (1987)


В една от сериите хумористични скечове от края на 80-те години в шоуто Saturday Night Live Горбачов се играе от Дани Де Вито. В историята президентът на Съединени американски щати Роналд Рейгън дава на руския политик екскурзионна обиколка на окръг Колумбия и споделя историята на Съединените щати по образеца на холивудски филми.
„ Семейство Симпсън “ (1996)


Горбачов има епизодична роля в „ Семейство Симпсън “ през 1996 година Той моли Джордж Буш старши да се извини на Хоумър Симпсън, с който неотдавна се е сбил. Американският политик не желае да „ демонстрира уязвимост пред руснаците “, само че въпреки всичко най-после се извинява.
Горбачов и рейвът
През 1996 година се появява изумителен трак: DJ Groove записва песента „ Има благополучие “ с гласовете на Михаил и Раиса Горбачови по молба на самите Горбачови. Според Евгений Рудин (Groove) Горбачов би трябвало да се заиграе с по-младото потомство. Експериментът е сполучлив – песента стана шлагер през 90-те.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР