Човек страда по-рядко от безсъние, ако има ясна цел на

...
Човек страда по-рядко от безсъние, ако има ясна цел на
Коментари Харесай

Няколко прости правила срещу безсънието

Човек страда по-рядко от бодърствуване, в случай че има ясна цел на сутринта, с цел да стане от леглото, откриха американски учени, представени от в. " Дейли мейл ".

Изданието разгласява създаването на екипа на доктор Джейсън Онг от Северозападния университет. Хората, които са си сложили ясни задания, в 63% от случаите страдат по-рядко от сънна апнея и в дълготраен проект са подложени на по-малък брой разстройства на съня.

Според създателя на проучването доктор Онг, в случай че се помогне на хората да си слагат ясни цели в живота, това ще ги избави от доста безсънни нощи, без да прибягват до медикаменти.

Екипът провел изследвания измежду 823 участници със междинна възраст 79 години. Известно е, че хората от третата възраст спят доста по-малко през нощта.

От получените данни и попълнените въпросници се оказало, че по-целеустремените от участниците в 63% от случаите не страдат от сънна апнея (задушаване по време на сън) и обвързваните с нея нощни събуждания.

Високо стимулираните хора като цяло са посочили по-добри индикатори на съня. При тях се следила и с 52% по-малка възможност от насърчаване на синдрома на неспокойните крайници.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР