Човек прекарва една голяма част от живота си на работното

...
Човек прекарва една голяма част от живота си на работното
Коментари Харесай

Как да се справим със стреса на работното място? Вижте няколко начина

Човек прекарва една огромна част от живота си на работното място. Именно поради това, когато на човек не му върви в работата, не му върви и отвън нея – под напрежение е, тялом е у дома, а духом – на работното място.

В този ред на мисли, оправянето със напрежението на работното място, ще има и позитивно въздействие върху здравето, душeвността, настроенията и персоналния живот на човек.

Смята се, че изложени на стрес на работното място са най-вече мощно сензитивните хора и тези, които са подложени на стрес и в персоналния си живот.

Стресът може да бъде провокиран и от жегата, студа, шума, неналичието на светлина и пресен въздух на работното място и изобщо неприятни условия за работа.



Последните проучвания в Обединеното кралство демонстрират, че хората имат приблизително 28 часа затулен ексклузивен труд на месец, което постанова да намерят време за отмора.

Според специалисти съглашението за вярното систематизиране на времето за работа и отмора се крие в правилото „ 42 % “.

Според резултатите повече от половината (56%) от служащите са се чувствали тревожни и подложени на по-голям стрес от началото на пандемията.

И до момента в който 47 % от чиновниците се „ преструваха “ на заети, тъй като се опасяваха, че може да изгубят работата си, хората работеха приблизително по 28 часа „ прикрит ексклузивен труд “ на месец.

Затова не е изненадващо, че доста от нас са на ръба на „ изгарянето “. Но сега е значимо да не забравяме да се грижим за психологичното си здраве, а правилото „ 42 % “ може да ни помогне в това.



Науката е напълно ясна, когато става дума за „ съответното количество “ отмора, от която се нуждае човешкото тяло. Това е процентът от времето, което би трябвало да прекарате неподвижен в тялото и мозъка си, почти 10 на всеки 24 часа.

Ето за какво в тези 42 % учените предлагат да се включат: 8 часа сън – прибавете или извадете един час, 30 минути диалог, който понижава напрежението, 30 минути физическа интензивност, 30 минути внимание към храната, 30 минути персонално наслаждение – физическа интензивност, медитация, настолни игри.

Има способи да се справите със напрежението на работното място.Организирайте се, изгответе си план-график. Важно е да знаете какво би трябвало да свършите денем, и то да бъде изцяло постижимо поради работното ви време.

Вкарайте в ред бюрото си. Понякога е много изнервящо да търсиш нещо с часове, а то да е под купчините от документи да вземем за пример. Разбира се, това не важи за хората, за които хаосът е креативното им ентусиазъм.

Задължително излизайте в обедната си отмора. Чистият въздух и разходката ще ви освежат и ще се отразят добре на отрицателните ви мисли и настройка, свързани с работа.



Най-малкото ще се откъснете най-малко за миг от стресиращото и изнервящо работно място. А и храната е едно малко благополучие и носи приятност за всеки човек.

Използвайте стрес играчки – меки топки, топки от ластици, люлка на Нютон, железни топчета. Може да ги мачкате, подхвърляте, дърпате, „ джуркате “ в ръката. Идеята им е да насочат вниманието ви в друга посока, друга от мислите за работа, планове, отговорности, проблеми, които са главните стрес фактори.

Не позволявайте работата да се трансформира в център и единствен смисъл на вашия живот. Все отново тя е нужда за угаждане на материалните ни потребности и метод вероятно да подобрим статуса си на живот. Но единствено толкоз!

Необходимо е да осъществявате обществени контакти и да се разтоварвате от работния ден с кино, спектакъл, излизане с другари, спорт или някакво друго обичано ваше занятие, което към този момент с утихване на пандемията от ковид може да вършиме.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР