Човек навърта по 98 километра годишно в кухнята, показват резултатите

...
Човек навърта по 98 километра годишно в кухнята, показват резултатите
Коментари Харесай

Навъртаме 98 км в кухнята годишно

Човек навърта по 98 километра годишно в кухнята, демонстрират резултатите от ново английско изследване – или другояче казано, толкоз е дистанцията сред Оксфорд и Лондон. Специалистите разясняват, че приблизително великобританците вършат по към 130 хиляди стъпки за година в своята кухня.

За да доближат тези резултати, учените са провели изследване, в което са се присъединили 60 души. Изследването на експертите е траяло една седмица, в която доброволците в опита са носили педометър, който непрекъснато е следял какъв брой стъпки вършат в кухнята си.

След седем дни експертите ревизирали резултатите и умножили получените данни по 52 – колкото са седмиците в годината, с цел да могат да получат крайния резултат.

Оказва се, че през работната седмица най-вече се влиза в кухнята сутринта или вечерта, само че през уикендите трафикът е много по-голям – в кухнята се прекарват приблизително по шест часа.

 Кухня

Основната активност си остава приготвянето на храна – към 86 на 100 от хората вършат точно това в кухните си. 35 на 100 пък дефинират кухнята и като уместно място за диалози с близки хора, а 24 % употребяват интернет, до момента в който са там.

25 на 100 от запитаните са дали отговор, че правят домакинска работа. Обикновено лекарите предлагат човек да прави 10 хиляди крачки дневно, а към 1400 вършим всеки ден единствено в кухнята.

Когато пристигна ред за ремонт на дома, кухнята е измежду стаите, за които се харчат най-вече средства – в цената се включват освен пребоядисване на стени или промяна на шкафове, само че и всички нужни за един дом електроуреди.

Освежаването на интериора на която и да е стая може да бъде в действителност комплицирана задача, в случай че човек не е наясно накъде да насочи напъните си. Вместо да следвате сляпо някакви трендове, направете стаята по ваш усет – тъй че вие и фамилията ви да се чувствате комфортно и прелестно.

В случай че имате не изключително огромно жилище и желаете да употребявате оптимално пространството, направете кухнята не просто място за готвене и миене на съдове, а стая, в която фамилията се забавлява и събира.

Добавете диванче и огромна маса за хранене – концепцията е кухнята да стане място, където всеки член на фамилията ви желае да влезе. Освен това по този метод ще навъртите много повече километри през идната година.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР