Човек, който не се приема нито за мъж, нито за

...
Човек, който не се приема нито за мъж, нито за
Коментари Харесай

Джендър взе акъла на американците, стана ни риба, ни рак

Човек, който не се приема нито за мъж, нито за жена, получи първия американски паспорт, на който полът е обозначен с „ Х “, оповестява телевизия Си Би Ес.

От Държавния департамент обявиха, че се надяват да оферират тази опция в по-голям мащаб от идната година. Говорителят Нед Прайс уточни, че това демонстрира уговорката на американското външно министерство за поощряване свободата, достолепието и равенството на всички, включително LGBTQI+ обществото.

Властите не оповестиха кой е получил паспорта, само че Си Би Ес и правозащитни организации показаха, че документът е бил публикуван на Дейна Зим - интерполов гражданин на Колорадо.

Според Си Би Ес индивидът с небинарен пол се борил с държавното управление за сходно самопризнание от 2015 година.

Правозащитници обявиха, че това е победа за доста американци, които желаят да пътуват по света с достоверната си еднаквост.

Признаването на небинарните хора в публични документи е стъпка, която администрацията на президента Джо Байдън приема за значима за признание правата на американците, които са куиър (хора с нехетеросексуална ориентация).

През юни Държавният департамент разгласи, че се работи по прибавянето на трети пол в паспортите, само че тогава разгласи, че ще е належащо време, защото това изисква възобновяване на компютърните системи. 

Паспорти с трети пол към този момент се издават от други страни като Канада, Австралия и Нова Зеландия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР