Човек без вяра не може да извършва нашата дейност. В

...
Човек без вяра не може да извършва нашата дейност. В
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски с бомба за К-19, проговори и за нови ужасии: Коклюш, детски паралич… Фатално е

Човек без религия не може да прави нашата активност. В доста сложни моменти, в сериозни моменти, вярата е с нас. Учим курсантите си, че би трябвало а са доста добре готови, само че с религия. Това съобщи ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски пред bTV.
„ Човек би трябвало да има ентусиазъм за работата си. В нашата специалност могат да се намерят доста положителни образци “, сподели още той.
Ген. Мутафчийски съобщи, че параклисът за ВМА е поръчан и се чака. Изработката на позлатените кубета също са поръчани. Той показа, че ще има и иконостас и изрази възхищението си от това, че парите за направата на параклиса са събрани за два месеца.
Ген. Мутафчийски разкри за огромен триумф на българските военни медици.
„ Скоро закрихме задача в Мали, която е трябвало да протече 6 месеца, а тя беше 10 години и приключи без да дадем жертви. Френското командване изсипа куп похвали. Навсякъде е доста мъчно. Военните медици носят две дини под една мишница. Нашите медици са разпределени по бойните елементи “, разкри той.
„ Курсовете са запълнени и със всяка минала година балът става все по-висок. Много хора записват на първо предпочитание боен доктор, а не на второ като подсигуряване. Има огромен интерес и към военномедицинските сестри.
Студентите се интересуват най-много от това какво е чувството да си на задача. Менторите, които ги образоват са минали през такива задачи. Човек би трябвало да има самочувствие, когато застане пред студентите и нищо от кариерата да не му е спестено. Развълнувани са за първите си задачи.
Медицинските сестри, които приключиха преди 2 години от 8 студенти – 6 минаха сполучливо задачи незабавно “, сподели още ген. Мутафчийски.
Той показа и какви са равносметките му от коронавирус пандемията.
„ Трябва да вземем поучения. Това е наложително. Във ВМА взехме поуките си – взехме повече курсанти и имаме проекти по какъв начин да се разкриват такива отделения във всичките ни периферни лечебни заведения.
Вчера гледах репортаж за лекарите ни, където доктор Караканов сподели, е бил потребен на една задача, тъй като е разкрил варицела, а американците не я познават тази зарада.
Това се е случвало в Мали, Босна, Афганистан. Бичовете за армията са травматизмът и инфекциозните болести “, изясни ген. Мутафчийски.
Шефът на ВМА си напомни първите дни от коронавирус пандемията.
„ Всичко беше непознато, в никакъв случай не открих отговор на въпроса за какво в Китай се действаше толкоз строго незабавно, което за мен значеше, че има нещо премълчано и не знаем и би трябвало да бъдем радикални в ограниченията си. В първите месеци имахме най-ниска смъртност в света.
След това настъпи разнобой, замесиха се политиците и излязохме като втори по смъртност в света. Сега се чудим какво става с коклюш, дай Боже да не се чудим какво ще стане и с детски паралич. Фатално е за бъдещето “, сподели той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР