Човечеството се вглежда в космоса от дълго време, но учените

...
Човечеството се вглежда в космоса от дълго време, но учените
Коментари Харесай

Ако не знаем какво търсим най-вероятно няма да открием нищо

Човечеството се вглежда в космоса отдавна, само че учените към момента не са разкрили доказателства, че там някъде, в космоса съществува образован живот. Вселената несъмнено, е голяма, по тази причина нормално допускаме, че нашата некадърност да откриваме извънземни цивилизации се дължи на обстоятелството, че те са прекомерно надалеч.

Нов отчет на откриватели от Университета в Кадис, в Испания, допуска обаче, че това в действителност не е по този начин, сочейки една доста друга опция: Ние сме просто слепи и неспособни да забележим съществуването на извънземните цивилизации.

Учените търсят извънземен образован живот, който съществува по сходство на човешкия. Тази хипотетична визия, че животът някъде в космоса би трябвало да е във формите и типа, в който го знаем от Земята, може да затрудни способността ни да открием и да разпознаем непознат живот, изяснява проучването.

Работата е оповестена в списание Acta Astronautica, като разисква опцията за съществуването на чуждоземен живот по метод, който хората безусловно не могат да схванат. Това е по едно и също време ужасно и въодушевяващо когато си го представиш, само че като се замислиш има много смисъл в една такава доктрина, написа вестник Ню Йорк Поуст.

„ Това, което се опитваме да създадем е да обмислим и други благоприятни условия за съществуването на извънземен живот “, изяснява Габриел де ла Торе, невропсихолог, който управлява проучването. „ Например, същества с размери, които мозъците ни не могат да схванат и възприемат; или образован живот, основаващ се на тъмна материя или сила, които съставляват съвсем 95% от Вселената, само че които ние едвам в последно време единствено започваме да зърваме. Има даже опцията да съществуват и други вселени, както демонстрират теориите на Стивън Хокинг и други учени. “

За да потвърдят, че хората постоянно са заблудени от личните си упования, откривателите организират опит, при който желаят от 137 души да дефинират дали структурите и формите на обекти снимани в няколко въздушни фотоси са били изкуствени или естествени. В една от фотосите откривателите скриват дребен облик на горила, с цел да видят дали участниците в опита ще я виждат. Оказва се, че множеството от тях изцяло пропущат горилата, просто тъй като не им е казано категорично да я търсят.

Екипът назовава това несъзнателно пропускане на очевидния облик ненаситна слепота и допускат, че сходно събитие може да се случва с астрономите и научната общественост в по-голям мащаб. Просто казано, в случай че не знаем какво тъкмо би трябвало да търсим, евентуално няма да открием нищо. Всъщност тъкмо това се е случило до този миг с търсенето на извънземен живот.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР