Човечеството от днес живее на кредит, защото вече е употребило

...
Човечеството от днес живее на кредит, защото вече е употребило
Коментари Харесай

НПО: Човечеството вече е изчерпило ресурсите на планетата за тази година

Човечеството от през днешния ден живее на заем, тъй като към този момент е използвало всички естествени запаси на планетата за тази година два месеца по-рано, в сравнение с преди 20 години. Това сочат изчисленията на неправителствената организация " Глобъл футпринт нетуърк " (Global Footprint Network - Мрежа световен отпечатък), съобщи Франс прес.

Човечеството употребява в този момент естествените запаси 1,75 пъти по-бързо от потенциала за възобновяване на екосистемите, се споделя в официално съобщение на организацията. " Изчерпваме естествения капитал на нашата планета и понижаваме бъдещия й регенеративен потенциал ", предизвестява тя.

Начините за потребление на ресурсите са прекомерно разнообразни в другите страни: Катар изчерпва ресурсите си за цялата година единствено за 42 дни, а Индонезия - за 342. Ако всички живеят като французите, ще ни трябват 2,7 планети, а в случай че възприемат потреблението на американците - ще са нужни 5 планети.

За да се измести денят на привършване на ресурсите към 31 декември, основният инструмент е понижаване на излъчванията парникови газове . " Ако понижим излъчванията въглероден диоксид с 50 %, можем да спечелим 93 дни годишно или да изместим деня на изчерпването до октомври ", пресмята " Глобъл футпринт нетуърк ".

Всеки може да пресметна екологичния си отпечатък на, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР