Членовете на украинската делегация в преговорите с Русия Михаил Подоляк

...
Членовете на украинската делегация в преговорите с Русия Михаил Подоляк
Коментари Харесай

Преговорите между Украйна и Русия ще бъдат трудни

Членовете на украинската делегация в договарянията с Русия Михаил Подоляк и Давид Арахамия обявиха, че договарянията сред Украйна и Русия ще бъдат сложни , цитира думите им украинското издание " Главред "

Според тях украинската страна няма да прави отстъпки , които могат да " омаловажават битката за независимост на украинския народ ".

" Позицията на Русия е твърда, само че позицията на Украйна също е твърда, тъй че договарянията ще вървят мъчно, само че ще продължат ", сподели Подоляк

Той уточни и позициите на договарянията.

" Първо, позицията на Украйна е доста мощна, подсилена от западните сътрудници. Второ, (президентът Володимир) Зеленски несъмнено няма да направи никакви отстъпки, които могат да омаловажават нашата битка. Той ясно схваща всички граници, до които можем да отидем в договарянията с Руската федерация ", акцентира Подоляк.

Вчера по време на диалог с медиите украинският президент Володимир Зеленски разгласи готовността си да договаря непосредствено с съветския президент Владимир Путин. " Униан " писа за това базирайки се на личен сътрудник. Наскоро обаче се оказа, че диалог в този формат няма да се състои.

Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. Според " Телеграм " канала на съветската опозиционна медия " Медуза " той е отхвърлил опцията за възможни договаряния с украинския държавен глава . Според него в този момент с дипломация ще се занимават делегациите на двете страни. Песков също по този начин е отхвърлил спекулациите, че Русия се е отказала от настояването си за денацификация на Украйна, както по-рано сподели Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна.

На 3 март в Беловежката гора в Беларус покрай полската граница, само че те още веднъж завършиха без реализиране на подобаващ резултат, като бе контрактувано основаване на филантропични коридори за застраховане на популацията със артикули от първа нужда. Освен това бе контрактувано договарянията да продължат, само че съответна дата не беше посочена.
 Министерство на външните работи оповестява за зелени коридори за евакуация на цивилни от Украйна
Министерство на външните работи оповестява за зелени коридори за евакуация на цивилни от Украйна

От министерството приканват българските жители да употребяват обезпечените евакуационни влакове

Според ТАСС Украйна и Русия са се споразумели да водят договаряния при закрити порти, с цел да " може някак си се движат напред ", е съобщил член на украинската делегация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР