Членовете на ЦС на ДПС приеха критериите за номинации за

...
Членовете на ЦС на ДПС приеха критериите за номинации за
Коментари Харесай

ДПС обяви критериите за кандидат-депутатите си

Членовете на ЦС на Движение за права и свободи одобриха критериите за номинации за народни представители. Като един от критериите е претендентът да бъде избираема персона с публичен престиж, която споделя концепциите на Движението за права и свободи и на либерализма. По време на съвещание бе изработен разбор на миналите парламентарни избори на 4 април 2021 година и започва подготовка за идните избори на 11 юли.

 „ За връщане на нормалността в политиката разговорът е нужен. Чрез разговор политическите партии, които влизат в Народно събрание, да образуват ценностни болшинства, да образуват болшинства с ясна цел и програмата и по този метод да излъчат кабинет, който да има задоволителна експертиза и да извършва ясна стратегия. “ Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коментар пред публицисти.

Минимални корекции в листите и сходна акция за идните избори. Това са част от решенията, които взе Централният съвет на Движението за права и свободи, което заседава присъствено за първи път от началото на пандемията.

„ Оценката на Централния съвет е, че Движение за права и свободи е постигнало доста добър резултат на миналите избори и на база на тях взехме решения за идната акция “, това съобщи пред публицисти ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Относно въпрос за машинното гласоподаване Карадайъ разяснява „ Ще проведем обучителна акция с партийните ни структури и младежката организация във връзка със машинното гласоподаване. Аз съм уверен, че за Движение за права и свободи няма да е по-голям проблем в сравнение с всички останали партии. Карадайъ даде образец с община Сърница и с. Зорница, Хасковско, където се следи висока изборна интензивност с машинен избор и висок % гласове за Движение за права и свободи.

Председателят на Движението напомни, че Движение за права и свободи от 5 години приканва за нормалност в политиката и възобновяване на демокрацията в България, което предпоставя разговор сред политическите партии и институциите в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР