Членовете на шотландската Зелена партия подкрепиха сключената по-рано сделка с

...
Членовете на шотландската Зелена партия подкрепиха сключената по-рано сделка с
Коментари Харесай

Представители на зелените ще участват в правителство в Обединеното кралство

Членовете на шотландската Зелена партия поддържаха подписаната по-рано договорка с Шотландската национална партия за делба на властта, което значи, че за първи път на територията на Обединеното кралство в държавно управление ще вземат участие представители на зелените.

Преброяването на гласовете на партийните членове на Зеланата партия още не е завършило изцяло, само че към този момент е ясно, че историческата договорка се поддържа от най-малко 83%.

За одобряването на договорката са нужни две трети от гласовете.

Двамата водачи на Зелената партия Патрик Харви и Лорна Слейтър обявиха, че ще вземат участие в държавно управление, което е за „ постоянна Шотландия, която мисли за всички “. Тъй като не става дума за коалиция в същинския смисъл на  думата, а по-скоро за съглашение за съдействие, зелените поемат ангажимент да поддържат националистите по набелязани точки в общата им политика, най-важната от които е осъществяване на втори референдум за самостоятелност на Шотландия.

Не става дума за неотложен референдум, а когато завърши пандемията, само че до 5 години.

Зелените не са длъжни да поддържат Шотландската национална партия по въпроси, по които имат разлики.

На общите избори през май на националистите не им доближи едно място да завоюват безусловно болшинство. Сега с 8-те гласа на зелените те имат доста по-голям късмет да прокарат в Народното събрание нужните им закони.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР