Членовете на правната комисия от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля

...
Членовете на правната комисия от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля
Коментари Харесай

ДПС иска и машинно броене на избори: Не искаме човешки ръчички да пипат

Членовете на правната комисия от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля " одобриха законопроекта си за анулация на машинното гласоподаване на локални и парламентарни избори. Това е втора проверка на Изборния кодекс тази година. Освен Българска социалистическа партия, срещу бяха и представителите на Движение за права и свободи, макар уверенията на ГЕРБ при внасянето на законопроекта във вторник, че той ще бъде подсилен и от Движение за права и свободи.

Законовото условие за обезпечаване на 6 000 машини за локалните избори тази есен и въвеждане на напълно машинно гласоподаване и унищожаване на хартиените бюлетини от 2019 година бе признато през февруари. Инициативата беше на Движение за права и свободи и бе подкрепена от ГЕРБ, а Българска социалистическа партия не взе участие, тъй като тогава бойкотираше Народното събрание.

Движение за права и свободи желае и машинно преброяване: " Не желаеме човешки ръчички да пипат "

Зам.-председателят на групата на Движение за права и свободи Йордан Цонев опроверга, че са дали обещание да поддържат анулацията на машинния избор и заяви, че партията му ще желае и машинно преброяване на бюлетините.

Той напомни, че е взел участие във всички избори от 1990 година насам и главният и най-тежкият проблем на изборния развой е броенето на бюлетините в Секционните изборни комисии (СИК), заради което Движение за права и свободи предлага и машинно преброяване на бюлетините.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР