Членовете на Националното събрание на Куба одобриха проекта за нов

...
Членовете на Националното събрание на Куба одобриха проекта за нов
Коментари Харесай

И в Куба мислят да легализират гей браковете

Членовете на Националното заседание на Куба утвърдиха плана за нов Семеен кодекс, който ще разреши сключването на еднополови бракове. Това оповестява държавният вестник " Гранма ".

Проектът на версия 25 на кодекса е оповестен на уеб страницата на Народното събрание В него се показва, че всеки има право на свободно личностно развиване и би трябвало да избере своя път в живота.

" На фамилно равнище той [кодексът] поддържа премахването на условието за хетеросексуалност за достъп до брак, общуване, осиновяване, майчинство и бащинство посредством асистирана репродуктивна технология ", се споделя в плана.

Същевременно планът на кодекс урежда обстановката, при която еднополовите двойки са употребявали услугите на репродуктивни сурогати, почнали са да отглеждат детето като свое, а биологичните му родители желаят да придобият права върху него. В този случай законодателите предложиха да се вкара концепцията за " многодетно родителство ", т.е. да се разреши родителските права да се дават по едно и също време на биологичните и законните родители.

Новата версия на кодекса ще бъде подложена на народен референдум на 25 септември. Ако повече от 50 % от гласоподавателите одобрят самодейността, новият Семеен кодекс ще влезе в действие.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР