Правителството на Словения започна процедура за признаване на палестинска държава,

...
Правителството на Словения започна процедура за признаване на палестинска държава,
Коментари Харесай

И Словения мисли да признае Палестина

Правителството на Словения стартира процедура за признание на палестинска страна, заяви министър-председателят Роберт Голоб.

Изявлението на Голоб е в миг, когато Ирландия, Испания и редица други страни - членки на Европейския съюз оповестиха, че ще признаят палестинска страна на 21 май.

Датата на признание от страна на Словения ще зависи от триумфа на напредъка в мирните договаряния, като най-късно това ще стане на 13 юни, съобщи Голоб. Ако напредъкът се форсира, Словения ще завърши процедурата по признание по-бързо, заяви Ройтерс.

" Ужасите, които виждаме всеки ден в Газа, са неприемливи и би трябвало да спрат. Призовавам Израел неотложно да приключи офанзивите си против Газа и да употребява масата за договаряния ", съобщи Голоб, представен от държавната платформа X.

Голоб съобщи, че би желал признаването на Палестина бъде тласък за по-бързото протичане договарянията за мир и да форсира разговора в Организация на обединените нации за неотложно преустановяване на огъня, освобождение на заложниците и сигурност и битие на Израел посредством решение за две страни.

От 1988 година насам 139 от 193-те страни - членки на Организация на обединените нации, са признали палестинската държавност.

Израел съобщи, че проектът на четирите страни съставлява " премия за тероризма ", която ще понижи възможностите за разрешаване на спора в Газа посредством договаряния.

Общото заседание на Организация на обединените нации по-рано този месец поддържа с огромно болшинство кандидатурата на Палестина да стане пълновръстен член на Организация на обединените нации, като я призна за квалифицирана да се причисли и предложи на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации " да преразгледа въпроса позитивно ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР