От днес до 26 май Варна ще бъде световна столица

...
От днес до 26 май Варна ще бъде световна столица
Коментари Харесай

Във Варна започва Световната купа по спортна гимнастика

От през днешния ден до 26 май Варна ще бъде международна столица на спортната гимнастика. Над 130 състезатели от 37 страни ще вземат присъединяване в започващата през днешния ден в Дворецъа на културата и спорта Световната купа по спортна гимнастика.

България ще бъде показана от 10 състезатели Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Майкъл Дунев, Христос Маринов при мъжете и Валентина Георгиева, Никол Соколова, Калина Тенева и Виктория Венциславова при дамите. Извън класирането ще имаме още 5 състезатели - Виктория Чакова, Йоан Янкова, Мартин Мишев, Раян Радков и Теодор Трифонов.

Входът за феновете в ДКС във Варна е свободен.

Родните ни спортисти ще се борят за призови места в конкуренция с редица изявени и потвърдени гимнастици, измежду които Артур Давтян от Армения - бронзов медалист от олимпийските игри в Токио 2020, международен и европейски първенец на прескок. Участие ще вземат и европейският вицешампион от Римини`24 Олег Верняев (Украйна) , носителят на бронзов орден от шампионата на Европа на земя Кристофър Мезерош (Унгария), неговият съотечественик - европейският първенец за младежи в многобоя Ботонд Молнар (Унгария), както и носителят на бронзово отличие от Римини - Назар Чепруни (Украйна).

Тройната златна медалистка от Световната купа във Варна 2021 - французойката Алин Фрийс (Франция), също се завръща тази година в търсене на нови оценки. Сред останалите мощни състезатели се откроява и Елизабет Сеитз (Германия), която е притежател на бронзов орден от европейския шампионат в Анталия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР