Членовете на мафията в Италия, много от които ходят на

...
Членовете на мафията в Италия, много от които ходят на
Коментари Харесай

Папа Франциск заклейми мафията: Да не се наричат християни, носят в душите си смъртта!

Членовете на мафията в Италия, доста от които вървят на църква и се молят намерено, не могат да назовават себе си християни, тъй като "носят в душите си гибелта ". Това съобщи папа Франциск пред десетки хиляди вярващи по време на общата визита на площад "Свети Петър " във Ватикана на 28 март, съобщи Ройтерс.

Според организацията това са най-острите думи на папата по адрес на проведената престъпност от близо четири години насам.

Така че ние не би трябвало да отиваме доста надалеч, дано се замислим какво се случва тук в Италия, сподели той, до момента в който говореше общо за "псевдохристияните ", които са покварени, а претендират да са праведни. "Например така наречен християни мафиоти - те назовават себе си християни, само че държат гибелта в душите си и я предизвикват на другите ", продължи Светият отец.

Много от членовете на проведени незаконни групировки като сицилианската Коза ностра или калабрийската Ндрангета се възприемат като част от религията, нещо като фракция. В дребните градове на юг те вземат участие в католически тайнства, вървят на църква, а в някои случай техни съучастници стават свещеници, отбелязва Ройтерс.

Припомняме, че през 1993 година починалият папа Йоан-Павел Втори предизвести хората от Коза ностра, че "един ден ще се изправят пред Божия съд ". Групировката отвърна с бомбени офанзиви против няколко черкви в Рим, в това число базиликата "Свети Йоан " - папската църква в качеството му на свещеник на Рим.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР