Членовете на Федералния резерв виждат нарастващи инфлационни рискове поради проблеми

...
Членовете на Федералния резерв виждат нарастващи инфлационни рискове поради проблеми
Коментари Харесай

Фед вижда нарастващи инфлационни рискове и подкрепя повишаването на лихвите с нови 0,5%



Членовете на Федералния запас виждат възходящи инфлационни опасности заради проблеми с доставките, свързани с ковид, и предвид на по-високите енергийни цени, демонстрират акценти от оповестените в сряда протоколи от последното съвещание на Фед, извършено по-рано през май, когато всичките участници поддържаха повдигане на федералната фоднова рента с 50 базисни пункта.

Последствията от съветската инвазия в Украйна за стопанската система на Съединените щати остават несигурни, се прибавя в отчета, като се твърди, че Covid локдауните в Китай са съдействали за проблемите с световните вериги на доставки.

Повечето американски централни банкери поддържат нарастването на главната лихвена ставка на Фед с нови 50 базисни пункта на идните съвещания на банката, отбелязвайки, че може да е подобаваща по-рестриктивна парична и лихвена политика. Вероятно е уместно нарастването на лихвата с по 50 базисни пункта на идващите няколко срещи на Фед.

Мнозинството от гласуващите членове на Федералния запас гледат на Фед като " добре позициониран " за по-нататъшна стягане (повишаване) на лихвите по-късно тази година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР