Членовете на Европарламента взеха решение от 2018 година да забранят

...
Членовете на Европарламента взеха решение от 2018 година да забранят
Коментари Харесай

Европа частично отменя геоблокирането

Членовете на Европарламента взеха решение от 2018 година да забранят някои типове геоблокиране. Забраната е със период една година. Дискриминацията съгласно местоположението на потребителя в Европа ще бъде анулирана за три категории артикули: артикули, за които не е належащо физическо доставян; електронни услуги; и услуги, предоставяни в избрани райони.
Новият закон планува потребителите от Европейски Съюз да заплащат идентична цена и да получават равни услуги, без значение от страната, региона и местоположението. В прессъобщението на Еврокомисията са дадени образци за три категории артикули, които за които няма да има геоблокиране:
Пример 1 : клиент от Белгия желае да закупи ледник и намира най-подходящия модел в немски уебсайт. В този случай той има право да поръча тази стока и да я получи при изискванията на продавача или независимо да си провежда транспорта. Пример 2 : клиент от България желае да закупи хостинг за своя уебсайт от испанска компания. Той ще има цялостния достъп до тази услуга, ще може да се записва и да получи място на сървъра, като заплати тъкмо толкоз, колкото заплаща испанският клиент – без спомагателни такси. Пример 3 : италианско семейство може да закупи туристическо пътешестване до френски увеселителен парк, без да бъде пренасочвано към италиански уебсайт.
Новият закон не се отнася до аудио и видео продукцията, само че в тази тенденция също се работи – към този момент европейските консуматори имат правото да знаят, какви са изискванията за купувачите от другите страни на Европейския съюз. Това ще им даде опция за взимане на по-информирано и уравновесено решение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР