Членове на прокремълския рокерски клуб Нощни вълци участваха в парада

...
Членове на прокремълския рокерски клуб Нощни вълци участваха в парада
Коментари Харесай

Като майка Русия. Членове на Нощни вълци участваха в празничния ден на Република Сръбска

Членове на прокремълския рокерски клуб " Нощни вълци " участваха в парада в Сараево по случай Деня на Република Сръбска в понеделник.

Клубът е прочут с околните си връзки с съветския президент Владимир Путин и беше глобен от Европейския съюз (ЕС) поради поддръжката си за съветската експанзия в Украйна. България също поддържа тези наказания. От декември Босна и Херцеговина, от която е част Република Сръбска, публично е претендент за член на Европейски Съюз.

Около 20 членове на мотоклуба участваха в парада, като вървяха дружно с към 2000 участници, измежду които служители на реда и представители на студентските институции на Република Сръбска.

Ръководителят на събитието сподели, че те са членове на клуб, който е награждаван неведнъж в Русия, и ги назова пропагандатори на православното християнство, които се застъпват за това Република Сръбска " да бъде мощна и безконечна като майка Русия ".

Членовете на " Нощни вълци " през последните години постоянно посещават Република Сръбска, където имат и локални представители. Посещавали са ги по време на религиозни и всемирски празници, а също по този начин са взели участие в предходни празнувания на Деня на Република Сръбска.

Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Селмо Чикотич е предизвестил за допустимо наличие на членове на радикални и екстремистки групи.

В понеделник Чикотич сподели пред РСЕ/РС, че по данни на разузнаването ще участват и членове на съветската наемническа група " Вагнер " и представители на Движението на сръбските четници " Равне гора ". РСЕ/РС не можа да удостовери наличието на членове на нито една от тези групи.

Няколко млади мъже на парада бяха видяни да носят флагове, които по техни думи съставляват подкрепяните от Русия сепаратисти в Донецка област в Украйна.

Милорад Додик, президент на Република Сръбска, сподели по време на събитието в източно Сараево, че е " изключително горделив " от хората, които са подготвени да пазят Република Сръбска.

" Ние не вършим това от завист, а с цел да покажем, че сме подготвени да се борим за нашата независимост ", сподели Додик.

В Босна и Херцеговина 9 януари се празнува като Ден на Република Сръбска, макар че Конституционният съд на Босна два пъти е обявявал датата за противоконституционна.

На този ден се отбелязва годишнината от оповестяването на независимостта на района през 1992 година, което разпалва Босненската война от 1992-1995 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР