Членове на Фейсбук групата Учители за безопасно образование или ДО

...
Членове на Фейсбук групата Учители за безопасно образование или ДО
Коментари Харесай

Учители не искат обратно в клас и след Нова година

Членове на Facebook групата „ Учители за безвредно обучение или ДО ” се сплотиха към мнението, че връщането на учениците в класните стаи след Нова година не е безвредно и крие опасности за тях, децата и техните родители. Това показа Лилия Стоянова, която в преподавател и модератор на групата, написа " Монитор ".

Тя изясни, че сега статистиката демонстрира, че към 40% от проби са позитивни, само че в  статистиката не влизат направените антигенните проби и по тази причина има скрита заболеваемостта и затова коронавирусът не е спрял да се популяризира и действително случаите не са намалели.

„ Едно връщане в клас при тези стойности ще докара до по-голямо разпространяване. Връщаме се в рискова среда освен за учителите, само че и за децата, за техните родилите. Не е времето да се връщаме присъствено в клас нито за учениците от 1-и до 4-и клас, нито в горен курс. Не е безвредно, няма защитни дрехи, няма вентилация в класните стаи. Здравната система се задъхва и в случай че се върнем в класните стаи, натискът ще стане още по-голям ”, показа Стоянова и уточни, че все още има 67 педагози, които са изгубили живота си.

Според нея идните празници крият още по-голям риск, защото инфектираните на втори ред сред Коледа и Нова година ще се появят средата на януари, когато към този момент ще са контактували с огромна част от присъстващите в класните стаи. Учителката даде за примерно по какъв начин при отварянето на учебните заведения при започване на образователната година стойностите са почнали да се повишат от 3 до 4 седмици след 15 септември и това са били главно хора, инфектирани на втори ред.

От Facebook групата са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, Министерски съвет, просветителната комисия, здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов, просветителният министър Красимир Вълчев, в което са показали своите терзания и са изразили желанието си за среща, с цел да могат да обсъдят опциите.

„ Имаме предпочитание за среща, само че никой не ни е поканил, нито освен това писмо, нито при предходните. Диалогът се води самичък посредством медиите. Щабът и министърът би трябвало да имат последната дума. Надявам се щабът и министърът на опазването на здравето да мислят същото, както при детските градини и да се забавят с отварянето на учебните заведения ”, изясни Стоянова. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР