Членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са категорични, че

...
Членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са категорични, че
Коментари Харесай

Спрели са всякакви резервации на чужди туристи

Членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са безапелационни, че мярката 60/40 в туристическия бранш и в частност за хотелиерския отрасъл би трябвало да бъде удължена и след 30 юни, даже да стане 80/20.

Според Веселин Налбантов, ръководител на районната конструкция на асоциацията в Несебър, ще има 60% спад на туристите поради войната. Ако тя спре, може да има и взрив, сподели той пред Nova News.
 
" Браншът дава 15% от Брутният вътрешен продукт и обезпечава мнозина. Пандемията сложи под риск поминъка на хората. Мярката 60/40 е доста нужна. Ако не престават военните дейности и опасността от мини, туристите ще се откажат да идват. Преди войната резервациите бяха горе долу като през 2018 година

Отменят всеобщо резервации от чужбина в Банско

Спряха всевъзможни записвания ", разкрива той. И добави, че е мъчно да се трансформират цените, тъй като никой не може да се предвижда какво ще бъде завишението.
 
 istock istock
По думите му са нужни нисколихвени заеми за изграждане на фотоволтаични централи, с цел да се измъкне туризмът от рецесията. Той предложи да спре продажбата на ток, поради патовата обстановка с високите цени. " 18 - 20 000 лв. плащах през 2020 година за ток, в този момент вървим към 40 000 лв., това е минималното. Компенсациите са минимални - 200 - 300 лв. на калпак ". означи Налбантов.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР