Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев коментира обширно

...
Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев коментира обширно
Коментари Харесай

Левски обяви за 2 млн. лв. дълг към Общината

Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев разяснява обстойно тематиката с дълга на Левски към Национална агенция за приходите, приходите на клуба и методите за погасяване на този дълг. Той разкри, че сините имат дълг и към Общината. Както и че има хрумвания за нов вложител в клуба.

„ След срещи в Национална агенция за приходите – всяка седмица по два пъти, постигнахме единодушие с тях. На 1.12 внесохме искане за отлагане на задължението в три години. Вноските са по 220 хиляди лв. на месец. Последната 36-а вноска е изравнително. Оказа се, че в интервала, в който се образуват тези отговорности, са присъединени и едни 2 милиона към Столична община. Те също би трябвало да се разсрочат. В момента няма по какъв начин, тъй като към момента не са си избрали ръководител. Към Национална агенция за приходите са 7 милиона, към СОС са 2, отново са под 10 милиона. Общо от Нова година клубът ще би трябвало да заплаща 279 000 лв. месечно към Столична община и Национална агенция за приходите. Казвам го, тъй като Левски не се е избавил “, сподели юристът. Според него обаче дългът към Общината не е спънка за лиценза на клуба.

Той разкри, че санкциите за 2022 година са близо 4 пъти по-високи от тези за 2023 година: „ Глобите през цялата 2022 година са в размер на 120 000 лв.. Тази година общо са в размер на 428 000 лв.. Тези 428 000 лв. можем да ги внесем януари и февруари, в случай че реализираме съглашението за насрочване. Национална агенция за приходите би трябвало да се произнесе до края на януари. Ще има съглашение за разсрочване, въпросът е по кое време ще се случи. За финансовото положение на клуба имаме растеж на приходите повече от 10% “, изясни той.
Левски има растеж на приходите
„ Декември нормално е слаб откъм продажба на билети, само че предстоят празници. Феновете купуват, стока има. Като числа не мога да кажа, че растежът е на всички места, имаме и спад. В приходните елементи от УЕФА имаме растеж 54%, продажба на артикули до ноември – над 13%, продажба на билети – над 10%, от прехвърляния над 100%. Притеснително е, че имаме спад при членските и абонаментните карти. Всички знаете аргументите. Трябва да се прекрати. Левски е на всички и не може да е залог на една персона или група от хора с разнообразни ползи, някои от тях неразбираеми “, добави членът на УС.

Георгиев сподели няколко думи и по тематиката с задълженията на клуба към Васил Божков. „ Дълг има. Не е към Божков, а към негови компании. Казаното от него, че няма да търси сумите нито мога да потвърдя, нито отрека. Въпрос е на изчерпателен юридически разбор. Въпреки голямото ми предпочитание не мога да отговоря на въпросите. Без да познавам в елементи нещата, без да съм разговарял с Божков, не мога да дам оценка “, завърши Борислав Георгиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР