Членът на Съдийската комисия към БФС Георги Йорданов коментира въвеждането

...
Членът на Съдийската комисия към БФС Георги Йорданов коментира въвеждането
Коментари Харесай

Георги Йорданов за ВАР и съдийството

Членът на Съдийската комисия към БФС Георги Йорданов разяснява въвеждането на системата ВАР по българските терени, както и разяснява съдийството.

"Традиционно пролетния полусезон постоянно е по-труден, защото се вземат решение класирания, кой да бъде първенец, кой да играе в Лига Европа, също по този начин и в дъното, тимовете, които са близо по точки, това състезание е доста равностойно и забавно, мачовете са сложени под такова напрежение, че тимовете се пробват да завоюват непременно тогава поражда казусът и с някои съдийски отсъждания ", разяснява Йорданов.

"По принцип няма процедура нито в Европа, нито в нашето състезание не е имало процедура да се афишират наказванията на съдиите. Мисля, че и в този момент тази процедура продължава, макар че ние взехме решение да осведомяваме съдиите за решенията на Комисията. След всеки кръг проучваме съдийското показване от всеки един мач. Направихме нещо ново, което не е правено до момента, също по този начин съдиите, които са сбъркали се включват в онлайн съвещанието, с цел да изкажат мнението си за какво по този начин са отсъдили ", добави той.

"Съвсем обикновено е, на всички места ние гледаме шампионати, от Англия, Италия съдиите вършат неточности различен е въпросът по какъв начин са одобрявани решенията на съдиите, там не съм видял да има такава гневна офанзива към съдиите, които са позволили неточности ", сподели още Йорданов.

"Реално новите членове на Съдийската комисия са двама, ръководителят на комисията господин Гергинов, както и аз, като след 6-месечно неявяване се завърнах в нея, действително съм нов. В Съдийската комисия има изгладени подкомисии, едната е по назначението на съдиите в Първа, Втора лига, както и за мачовете в шампионата за Купата на България. В нея са ръководителят на комисията Костадин Гергинов, неговият заместител Георги Игнатов и основният управител Стоян Алексиев, има и други подкомисии ", добави членът на Съдийската комисия.

Вижте повече във видеото
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР