Членът на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Светла

...
Членът на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Светла
Коментари Харесай

Член на съдебния съвет се извини, че е предложила Лозан Панов за шеф на върховния съд

Членът на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) Светла Петкова се извини на цялата правосъдна система, за това, че е предложила Лозан Панов за началник на Върховния касационен съд (ВКС). Съжалението си тя изрази по време на " прощалната си тирада ", откакто бе наградена във връзка излизането ѝ в пенсия. По предложение на петима членове на колегията Петкова бе отличена с " Личен почетен знак - златен - първа степен ".

" Искам да се извиня на цялата правосъдна система за това, че станах предложител Панов да оглави Върховен касационен съд. Той не извърши заложената идея и моите очаквания за работата на Висш съдебен съвет и на цялата система. Надявам се, че той има време да поправи държанието си по отношение на сътрудниците от Висш съдебен съвет и цялата правосъдна система. И с новия Висш съдебен съвет да работи в консенсус и по-малко да политиканства! ", съобщи тя, представена от defakto.bg. Панов отсъстваше от последното съвещание на колегията.

 Светла Петкова се пенсионира и ще бъде правосъден заседател в Софийския градски съд.
© Юлия Лазарова

Светла Петкова се пенсионира и ще бъде правосъден заседател в Софийския градски съд.

Иначе Петкова благодари на сътрудниците си в съвета и изрече убеденост, че " бяхме добре работещ Висш съдебен съвет ".

Преди да влезе във Висш съдебен съвет, тя дълги години бе във Върховния административен съд, в това число и като зам.-председател. Мотивите за нейното отличаване бяха посочени в резюме от ръководителя на Върховен административен съд Георги Колев - с оглед отличната ѝ работа и пенсионирането ѝ. " Колежката заслужава доста повече от това, само че това са ни опциите. Много неща може да кажем, познаваме се от доста години, работихме дълги години дружно ", сподели Колев.Решението бе взето с 10 гласа " за ", нямаше дали своят вот " срещу ".

След края на мандата на съвета Светла Петкова ще стартира работа като правосъден заседател в Софийския градски съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР