Чистенето на телефона е също толкова важно, колкото и почистването

Чистенето на телефона е също толкова важно, колкото и почистването ...

Колко често трябва да чистите телефона и кейса си?

Чистенето на телефона е също толкова важно, колкото и почистването на други повърхности. Според различни проучвания всеки човек проверява телефона си средно 52 пъти на ден, така че дезинфекцията на вашето устройство със сигурност не е излишна.
Добре е да почиствате телефона и кейса си поне два пъти седмично. Разбира се, някой, който прекарва по-голямата част от времето си у дома, ще трябва да почиства телефона си много по-малко, отколкото онзи, който редовно се вижда с други хора, пътува с градски транспорт и посещава различни места.

Как да почистим телефона си лесно и бързо Как да почистим телефона си лесно и бързо
Знаете ли, че вашият мобилен апарат е едно от най-мръсните неща, които докосвате, освен с ръце, а и до лицето си? Обикновено хорат...
За да дезинфекцирате кейса на телефона, препоръчваме първо да го почистите с универсален почистващ препарат или просто със сапун и вода. След като изсъхне, напръскайте с дезинфектант върху кърпа.
Вашият телефон, от друга страна, ще се нуждае от малко повече грижи. Като начало, не забравяйте да го изключите, преди да го почистите. Също така избягвайте да пръскате почистващи препарати, аерозоли или разтвори с тежки химикали върху устройството. Помислете дали да не използвате дезинфекциращи кърпички, за да унищожите бактериите, или просто микрофибърна кърпа. Това ще гарантира, че няма да надраскате екрана на телефона. Нанесете лек слой почистващ разтвор, който работи с вашата марка. Например телефоните на Samsung могат да се почистват с алкохол, стига да избягвате всички букси и отвори. При всички положения, никога не пръскайте директно върху телефона, без значение от модела.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com