Чистата кръв е предпоставка за здравето на целия организъм. Ако

...
Чистата кръв е предпоставка за здравето на целия организъм. Ако
Коментари Харесай

Диета за пречистване на кръвта

Чистата кръв е причина за здравето на целия организъм. Ако желаете да подредите тялото си и да се чувствате като здрав човек, би трябвало да прочистите кръвта си.

Пречистването е значимо решение. При осъществяване на тази процедура е належащо да се вземат поради противопоказанията и да се консултирате с доктор.

Преди да пречистите кръвта, е неотложно да прочистите червата, тъй като в случай че това не бъде направено, шлаките в червата ще продължат да тровят кръвта. Хиляди ненужни и вероятно токсични субстанции влизат в тялото ни с храна, вода и въздух. Младото тяло се оправя почтено със задачата си и отстранява ненужните субстанции. С придвижване на възрастта тялото стартира да действа погрешно и се нуждае от нашата поддръжка.

Можете да пречистите кръвта си, без да прибягвате до здравна интервенция - посредством диета. Основната задача е да прочисти кръвоносните съдове от отрови и холестерол.

Чистата кръв оказва помощ да се противопоставим на доста болести. Кръвта би трябвало да се почиства два пъти годишно. Най-мекото и просто филтриране на организма е установяването на особено хранене посредством диета.

Видове диетично хранене за филтриране на кръвта

Препоръчително е от време на време да прекарвате дни с недояждане, най-добре е да вършиме това през почивните дни. Така ще разтоварите тялото си и ще повишите метаболизма. Ето и най-хубавите храни за пречистване.

Зеленчукови сокове

Възможно е да се възвърне съставът на кръвта и да се почисти от нездравословни субстанции с помощта и на зеленчукови сокове. Соковете от моркови и цвекло усилват хемоглобина в кръвта, подтикват кръвообразуването, пълнят кръвта с нужните субстанции, разтварят нездравословните боклуци и бързо ги отстраняват от кръвта. Подходящи са и други червени сокове, като от нар, череша, алена боровинка, къпина. Плодовите и зеленчуковите сокове възстановяват действието на организма, разтварят и форсират елиминирането на токсините. Това разчистване ще разреши на нездравословните субстанции да излязат през порите на кожата. Необходимо е соковете да се одобряват на гладно.

Чай с мляко

 Чаят с мляко пречиства кръвта

Една от опциите за диета за филтриране на кръвта и черния дроб е диетата с млечен чай. Тази диета няма противопоказания с изключение на самостоятелна нетърпимост към мляко. Млякото умножава потребните свойства на чая, а чаят улеснява усвояването на млякото. Заедно те образуват потребен комплекс от витамини и стимуланти. Постният ден на млечен чай ще помогне освен за пречистване на кръвта, само че и за нормализиране на метаболизма и възстановяване на положението на кожата.

Овесени ядки

Най-полезната зърнена просвета за нашето тяло е овесът. Той намалява равнищата на кръвната захар, прочиства от отрови и контролира метаболизма на мазнините. Овесът е една от дребното храни, които могат доста да подобрят здравето на цялото тяло. Глюканът, открит в овалените овесени ядки, понижава количеството на холестерола в кръвта. Ниският гликемичен показател - заради бавното му асимилиране, оказва помощ да се поддържат ниски равнища на кръвната захар. Диетата, основана на храни с невисок гликемичен показател, е доста потребна. Овесените ядки също възстановяват съсирването на кръвта. Съдържанието на фибри в тях форсира чревната перисталтика, което способства за нарушаването на абсорбцията на мазнини и въглехидрати в кръвта.

При анемия

При анемия способността на кръвта да придвижва О2 понижава. Желязодефицитната анемия е постоянно срещано кръвно разстройство. Задължително е диетата да включва храни, съдържащи желязо и храни, съдържащи витамин С, който оказва помощ за усвояването на желязото. Анемията може да бъде предотвратена посредством диета, включваща към 15-30 мг желязо от храната дневно. Но непотребните мазнини утежняват кръвообразуването. По-добре е да ядете храни, съдържащи желязо, настрана от храни, богати на калций. Черният чай и кафе понижават усвояването на желязото.

Други помощници в пречистването на кръвта

 Храни за разчистване на кръвта

- За да възстановявате състава на кръвта, би трябвало да ядете задушени тиквички и патладжан;

- Гулията, от своя страна, почиства холестерола и оказва помощ при диабет и атеросклероза;

- При невисок хемоглобин би трябвало да ядете пилешко месо;

- Оризовата диета също оказва помощ за пречистването на кръвта.

- В тялото би трябвало да има задоволително вода, с цел да се усили подвижността на кръвта;

- Препоръчителната диета включва отбягване на бързи въглехидрати, бульони, алкохол и кафе;

- Особено внимание би трябвало да се обърне на приемането на задоволително на водата;

- Използването на лечебни билки няма да е излишно;

- Диетата може да се комбинира с бани и сауни;

- По време на диетата почивайте рационално и спете задоволително.

Всеки би трябвало да избере независимо по какъв начин да пречиства кръвта си благодарение на диета, въз основа на характерностите на тялото си. Препоръчва се да се съблюдават тези специфични диети в продължение на най-малко шест месеца.

Пречистването на кръвта вкъщи е много нескончаем развой, който изисква висока самодисциплина и самообладание. Диетичното филтриране на кръвта се употребява като част от цялостното пречистване на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР