Чилийски учени откриха останки от слон на 12 хиляди години

...
Чилийски учени откриха останки от слон на 12 хиляди години
Коментари Харесай

Учени в Чили откриха останки от слон на 12 хиляди години

Чилийски учени откриха остатъци от слон на 12 хиляди години в южната част на страната, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Останките са открити покрай езерото Тагуа Тагуа.

Специалистите допускат, че гомфотерият, липсващ родственик на актуалния слон, може да е бил обект на колективен лов от жителите на района. Големите същества са тежали до четири тона и са можели да доближат до три метра.

" Хипотезата, по която работим, е, че става въпрос за лов ", изясни Карлос Торнеро, археолог, който изследва обекта. " Смятаме това, тъй като гомфотерият е бил доста огромно и рисково животно и евентуално са били нужни няколко души (за лов) ".

Учените споделят, че откритието ще им разреши също да проследят в по-голяма степен човешко влияние върху околната среда и по какъв начин изменящият се климат е засегнал животните в региона по това време.

" Можем да получим доста информация отсам, да вземем за пример във връзка с изменението на климата, по какъв начин то е повлияло на животните ", сподели археологът Елиса Калас, която също работи на обекта. " Влиянието, което хората са оказвали върху околната среда, е в сходство с това, което се случва в този момент ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР