Чикаго се очаква да стане най-големият град в САЩ, в

...
Чикаго се очаква да стане най-големият град в САЩ, в
Коментари Харесай

Чикаго ще провежда експеримент с истински Безусловен Базов Доход

Чикаго се чака да стане най-големият град в Съединени американски щати, в който ще бъде осъществен опит с ББД. Кметът и градският съвет обмислят въвеждането на възнаграждение по $500 месечно на бедните фамилии. Парите ще се изплаща без каквито и да било условия.
Законопроектът за заплащането на ББД бе въведен от члена на градския съвет на Чикаго Амея Павар. Според него, доста фамилии в града нямат задоволително спестявания, ако изгубят работата си в изискванията на все по-голяма роботизация на работните места.

Това значи, че при одобрение, чикагският ББД ще бъде типичен вид на безусловното възнаграждение на избрани суми.

Предвижда се в Чикаго Безусловен Базов Доход да стартират да получават 1000 изключително нуждаещи се фамилии. Ще се прави мониторинг на финансовото положение на тези хора и каква работа ще стартират да търсят и намират.

В Съединени американски щати и в този момент се изплаща Безусловен Базов Доход. Той се дава в Аляска, където безусловно всеки гражданин получава $2000 годишно. Но обстановката в този щат е доста специфична. Всъщност, това е аналог на ББД, който се финансира от свръхдоходите от добива на петрол.

Най-мащабният към сегашен ден опит с изплащането на Безусловен Базов приход бе сбъднат във Финландия, където 2000 безработни получаваха по 560 евро на месец. Но опитът бе счетен за несполучлив. Властите взеха решение, че тези пари е по-добре да се дават за други обществени стратегии. Като съществена причина за прекъсване на ББД бе посочена заплахата от напор на мигранти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР