"ЧЕЗ Разпределение България" внедрява нова технология за разкриване на незаконните

...
"ЧЕЗ Разпределение България" внедрява нова технология за разкриване на незаконните
Коментари Харесай

ЧЕЗ лови крадци на ток с нова технология

"ЧЕЗ Разпределение България " внедрява нова технология за откриване на противозаконните присъединения към електроразпределителната мрежа. Това оповестиха от сдружението.

Компанията ще достави с рефлектометри всички екипи, които ревизират за възможни нарушавания. Уредът разрешава откриване на спомагателни противозаконни връзки към проводниците с акуратност до 99 %, като при инспекция всички обири се откриват незабавно.

Рефлектометрите "различават " монтажни връзки, направени при поправки и нерегламентирани присъединения. Уредите имат опция за разкриване на връзки с дължина над половин километър и демонстрират точното разстояние от електромера, на което е направено нерегламентираното присъединение. Това икономисва време и ненужно ангажиране на лабораторни коли за диагностика, тежка машинизация за разкопаване и разкриване на противозаконните връзки.

През предходната година екипите на "ЧЕЗ Разпределение " са установили 7094 обири на електрическа енергия, като в следствие били дотаксувани 35 750 мВтч електрическа енергия. Очакванията на сдружението са посредством новите уреди през 2018 година процентът на откритите обири по отношение на 2017 година да се повиши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР