Четвърти опит за избор на председател на Столичния общински съвет.

...
Четвърти опит за избор на председател на Столичния общински съвет.
Коментари Харесай

Четвърти опит: Ще бъде ли избран председател на СОС

Четвърти опит за избор на ръководител на Столичния общински съвет. Предишните три се оказаха несполучливи, защото не се откри фигура, която да събере нужните 31 гласа.

" Крайният период да имаме ръководител на Столичния общински съвет е 12 декември ", съобщи кметът на София Васил Терзиев при започване на днешното съвещание на съвета.

Терзиев акцентира, че в противоположен случай ще бъдат изгубени доста пари и ще се работи с план-сметка за почистването на града от предходната година.

" Апелирам към всички, без значение какво ще коства партийно, да намерим решение до понеделник, тъй че във вторник да имаме ръководител ", сподели Терзиев. Той разчита на договарянията, които се вършат. " Трябва да отпушим работата ", добави кметът.

" Молбата ми е всички да седнем на масата и да намерим решение. Ако някой има потребност от спомагателна информация, имам време да седнем и да беседваме ", съобщи Васил Терзиев.

Васил Терзиев заяви, че без ръководител и започване действителната работа на Столичен общински съвет, вредата ще е в размер на 240 милиона лв.. 

Столичният кмет изясни, че най-належащи са парите за ВиК плановете, приемането на план-сметката, с цел да има запаси за почистването на града.

" За ВиК плановете би трябвало да разплатим 77 млн. лева, за които няма наличия и би трябвало да бъдат открити и пренасочени или заети. Ако това не се случи губим 42 млн. и още 200 млн., които са свързани с бъдещата стратегия, също няма по какъв начин да аплайваме по тях ", добави той.

Грети Стефанова, която в качеството си на най-възрастен член на СОС ръководи съвещанието, означи, че в случай че всеки си спомни какво е обещавал по време на предизборната акция, няма да сме в това състояние.

Димитър Шалъфов от ПП-ДБ-СС предложи съвещанието да бъде отсрочено за идващия вторник с претекста, че никой не е подготвен сега да излъчи претендент за ръководител.

Предложението е съвещанието на СОС за избор на ръководител да се организира на 12 декември от 10 часа.

„ За “ него гласоподаваха 23 общински съветници, срещу се оповестиха 11, а петима се въздържаха. Беше поискано прегласуване. Но преди то да се случи, Грети Стефанова разгласи 15-минутна отмора.

Постъпиха и други оферти за дата на съвещанието за избор на ръководител – 19 декември и 21 декември.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация предложи съвещанието да се организира на 21 декември с концепцията във времето от 11 до 17 декември идната седмица да се изчерпят опциите за политически съвещания. Според него има опция за диалози и с изключение на група по група е добре представители на всички политически сили да създадат опит за диалози.

При последния опит изненадващо от ПП-ДБ (Спаси София) отдръпнаха кандидатурата на Борис Бонев.

Междувременно от ГЕРБ обявиха, че са подготвени да водят диалози за болшинство в локалния парламент. Българска социалистическа партия не спести рецензиите си и дефинира държанието на двете най-големи общински групи като безконтролно.

От „ Възраждане ” видяха единствено един излаз за разрешаване на проблема - диалог сред Кирил Петков и Бойко Борисов.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР