Четвърти ден безводие посред зима. Така живеят жителите на няколко

...
Четвърти ден безводие посред зима. Така живеят жителите на няколко
Коментари Харесай

Системно безводие посред зима: Защо хората в Шуменско остават с дни без вода

Четвърти ден безводие измежду зима. Така живеят жителите на няколко шуменски села, които за повторно в границите на месец остават с дни без вода. Екип на bTV ревизира каква е повода и ще бъде ли решен казусът скоро.

Авария с помпата на сондажа, който зарежда общо три обитаеми места оставя хората от Васил Друмев без течаща вода.

От шест месеца четвърти път стопира водата, за по десетина дни. Преди Коледа беше 12 дни. В петък спря водата, събота и неделя никаква реакция, дори не пристигнаха да погледнат, сподели Ивайло Митев.

С три дребни деца се оправяме извънредно мъчно - мивките преливат от мръсните чинии, облеклата, пералните. Извинете в това зимно време, по какъв начин може да се изсушат облеклата у дома единствено. На детска градина с мръсни облекла ли да ги изпращам, описа Павлина Колева.

Това е един от най-големите проблеми, може би в действителност и най-големия, по-късно е токът. Тук ги има и двата казуса, които не се вземат решение с години, споделя Антония Панева.

В центъра на селото е ситуирана водоноска, само че тя действително е неизползваема, тъй като крановете са замръзнали. В тази обстановка всеки се избавя самичък, само че компликациите са най-много за възрастните хора. Костадин Райчев живее самичък и без вода мъчно се оправя с ежедневните задания, с цел да обслужи семейството си.

Има сняг на открито, отиваме и топим малко. Няма вода, не може да се оправиш, споделя Костадин Райчев.

Точната причина за повредата не е конкретизирана, тъй като достъпът до сондажа е извънредно сложен. От ВиК-Шумен обясниха, че стартират пробутване на път през земеделска равнища до сондажа и занапред ще стане ясно по кое време още веднъж жителите на трите села ще имат вода.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР