Четвърта поред Академия „Иновация в действие“ организира „Солвей Соди“ АД

...
Четвърта поред Академия „Иновация в действие“ организира „Солвей Соди“ АД
Коментари Харесай

Академия „Иновация в действие“ набира млади предприемачи

Четвърта подред Академия „Иновация в действие“ провежда „Солвей Соди“ АД в партньорство с „Аурубис България АД“. Инициативата има за цел да развива предприемаческите умения на младежите. Тази година студенти и приключили висше обучение през последните 5 година могат да аплайват със свои хрумвания в областите „Ефикасно потребление на ресурсите“, „Дигитална промяна на българската просвета и традиции“ и „Образование на бъдещето“. За присъединяване в академията ще бъдат определени 100 души, обясниха уредниците.

„Убедени сме, че днешните младежи са утрешните водачи на България. Затова с наслада влагаме в тяхното обучение, като се надяваме те да останат в страната и да работят за нейното по-добро бъдеще“, разясни Спирос Номикос, изпълнителен шеф на „Солвей Соди“ АД. През първите 3 година в академията са били подготвени над 300 младежи, множеството от които към този момент са осъществили сполучливо своите новаторски планове. За първи път тази година „Иновации в действие“ ще бъде надградена с тематика за добротворчеството, като всеки участник ще има опция стимулирано да поддържа една благородна идея.

Три емблематични лица са приели да бъдат посланици на академията. Това са българският Стив Джобс – Любомир Янчев, притежател на софтуерната компания MClimate, съоснователят на учебното заведение по роботика „Robopartans“ Кирил Митов и певицата DIA, трансформирала българската национална музика в дискотечен шлагер с песните си „Егея“, „Вено Невено“ и „Огън“. Участниците в академията ще се срещнат онлайн с тях във Варна и София през януари следващата година. На финала курсистите ще се състезават с плановете си за три награди – присъединяване в лятната стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute и курс по иновационен мениджмънт, проведен от The Business Institute.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР