Четиризнаци се родиха в родилния дом в словенската столица Любляна

...
Четиризнаци се родиха в родилния дом в словенската столица Любляна
Коментари Харесай

Дар от Бога: В Любляна проплаха четиризнаци

Четиризнаци се родиха в родилния дом в словенската столица Любляна през уикенд, което не се е случвало от близо 10 години, заяви през днешния ден болничното заведение на страницата си във Facebook.

Последният път, когато четиризнаци са били родени в болничното заведение в Любляна, е било през 2015 година, сподели нейният началник Горазд Каушък, представен от „ Словения таймс “.
Четирите момчета Матей, Лука, Марко и Йован са тегло сред 1030 и 1450 грама . Те са са родени с цезарово сечение в 31-та седмица от бременността. Четиризнаците съвсем постоянно се раждат прибързано.

Майка им сега живее в Словения, само че е родом от Баня Лука в Република Сръбска , която е обитаемата най-вече със сърби полуавтономна част на Босна и Херцеговина. Там събитието е разказано като същинско знамение.

„ Шансът да имаме четиризнаци е извънредно дребен: случва се при почти 500 000 раждания. Това значи, че сходно събитие в Словения ще се случи един път на всеки 15 до 20 години “, показва Каушък в обявата във Facebook.

Последното раждане на четиризнаци е със непринудено забременяване, което е още по-рядко. Населението на Словения е малко над 2 милиона души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР