Четиристранната среща в Солун между България, Гърция, Румъния и Сърбия

...
Четиристранната среща в Солун между България, Гърция, Румъния и Сърбия
Коментари Харесай

Борисов е доволен, че ще има балкански транспортен пръстен

Четиристранната среща в Солун сред България, Гърция, Румъния и Сърбия беше оповестена за триумф от премиера Бойко Борисов, заяви БНР.
Премиерът открои преди всичко решението за създаване на огромен план за свързване на автомагистралите, железопътните линии и пристанищата на България, Гърция, Сърбия и Румъния . Според Борисов сходен " транспортен пръстен " ще донесе спомагателни доходи, които ще се разпределят сред четирите страни.
" Да създадем като едно гише. Където и да обложиш стоката, където и да си, да имаш целия пазар. Единна такса. За да можем да улесним най-много товарите, да можем да вкараме от Африка и Азия товарите. Не мигрантите, а товарите, през нашите пристанища. Така ще свържем Варна, Бургас, Констанца, Букурещ, Русе, Александруполис, Кавала, Солун ", сподели министър председателят пред събралите се публицисти.
" С Румъния и Гърция можем доста да настояваме Сърбия да стане член на Европейски Съюз, само че има критерии, които би трябвало да се изпълнят ", добави Борисов.
По-рано гръцкият министър председател Алексис Ципрас дефинира завършилото българско председателство на Евросъюза като извънредно сполучливо, като акцентира, че това в действителност е било едно „ балканско председателство “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР