Четиринадесет руски военни моряци-подводничари са загинали при пожар на борда

...
Четиринадесет руски военни моряци-подводничари са загинали при пожар на борда
Коментари Харесай

14 руски матроси загинаха в подводен апарат

Четиринадесет съветски военни моряци-подводничари са починали при пожар на борда на дълбоководен спускаем уред в териториалните води на Русия. Това заяви през днешния ден министерството на защитата в Москва, представено от ТАСС и РИА Новости.

Според известието случаят е станал през вчерашния ден, до момента в който екипажът е правил батиметрични проучвания в границите на " проучване на придънното пространство на Световния океан в полза на Военноморския флот на Русия ". Благодарение на " самоотвержените дейности " на моряците пожарът е бил сподавен, само че те са починали в резултат на отравяне от изпаренията при горенето.

Понастоящем дълбоководният уред се намира в съветската военноморска база в Североморск, Мурманска област. Разследването се управлява от главнокомандващия на ВМФ на Русия, заяви министерството.

Западните организации цитират ТАСС и РИА и напомнят, че през август 2000 година съветската подводница " Курск ", задвижвана с нуклеарна сила, потъна в Баренцово море след две детонации на борда. Тогава починаха всички 118 моряци на борда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР