Четиринадесет души бяха потвърдени днес за загинали, а най-малко 170

...
Четиринадесет души бяха потвърдени днес за загинали, а най-малко 170
Коментари Харесай

14 загинали и най-малко 170 изчезнали след свличането на ледника в Индия

Четиринадесет души бяха доказани през днешния ден за починали , а минимум 170 други към момента се водят за изчезнали , откакто парче от хладилник се отчупи и отприщи опустошително наводняване в Индия, оповестиха управляващите, представени от " Франс прес ".

Водната маса потегли надолу по котловина в хималайския север на Индия през вчерашния ден сутринта, разрушавайки мостове, пътища и две водноелектрически централи .

" Имаше облак от прахуляк, до момента в който водата минаваше. Земята се разтресе като земетресение ", свидетелства локалният гражданин Ом Агарвал пред индийска телевизия.
 Над 150 изчезнали при свличането на хладилник в Индия
Над 150 изчезнали при свличането на хладилник в Индия

Огромни ледени маси се свлякоха по планинските хималайски реки

Правителството на щата Утаракханд посочи, че 14 тела са били открити на разнообразни места, само че съгласно локалните управляващи 170 други са изчезнали. Петнадесет души са били избавени.

Вчера полицията дефинира броя на изчезналите на повече от 200 души, множеството от двете електроцентрали.

Някои са били вкарани в капан в два тунела, блокирани от наводненията и от тиня и скали.

Дванадесет души са били избавени от един от тунелите през вчерашния ден, само че още 25-30 са били в хванати в капан във втория, посочи държавният чиновник за помощ при бедствия Пийоош Раутела.

След като основният път беше отвеян, паравоенните спасители е трябвало да се спуснат по скат на въжета, с цел да стигнат до входа.

Няколкостотин избавителни служащи възобновиха издирвателната си интервенция при зазоряване през днешния ден, в това число национални и щатски екипи за реагиране при бедствия, армейски и флотски водолазни екипи.

Властите обявиха, че два язовира са били изпразнени, с цел да спрат наводнението да доближи свещените градове Ришикеш и Харидвар, където управляващите не разрешиха на хората да се доближават до реката.

Селата по скатовете с аспект към реката са били евакуирани, само че с настъпването на нощта управляващите споделиха, че огромната заплаха от наводнения е отминала.

В наводнения през 2013 година в Утаракханд, който граничи с Тибет и Непал, починаха 6000 души и доведоха до апели за обзор на плановете за развиване в щата.

Вимлендху Джа, създател на природозащитна неправителствена организация, съобщи, че бедствието е " тъмно увещание " за резултатите от климатичните промени и " инцидентното развиване на пътища, железопътни линии и електроцентрали в екологично чувствителни региони ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР