Четирима висши съветници на Борис Джонсън подадоха оставки, докато критиките

...
Четирима висши съветници на Борис Джонсън подадоха оставки, докато критиките
Коментари Харесай

Четирима съветници на Борис Джонсън подадоха оставки

Четирима висши съветници на Борис Джонсън подадоха оставки, до момента в който рецензиите към него се ускоряват, аккто и апелите да се отдръпна от поста.

Първо основният консултант на Джонсън по политически въпроси Мунира Мирза, а малко по-късно и шефът за връзки с обществеността Джак Доул връчиха оставките си на премиера. Те бяха последвани от началника на кабинета Дан Розенфийлд и основния персонален секретар Мартин Рейнолдс.

Мотивът на Мунира Мирза е безпочвеното обвиняване на Борис Джонсън към водача на лейбъристите Киър Стармър, че не е осъдил педофила Джими Савил, когато е бил отпред на прокуратурата за публични каузи, за което премерът по-късно отхвърли да се извини. Джак Дойл пък е показал, че „ последните седмици са коствали скъпо на фамилния му живот “, написа БНР.

Оставките на високпоставените чиновници от най-близкото обграждане на премиера идват в миг на задавани въпроси от депутати от неговата Консервативната партия, до каква степен Джонсън е кадърен да я управлява след абсурда с купоните на „Даунинг стрийт“ по време на локдаун. За да се стигне до гласоподаване на избор на съмнение на премиера, са нужни 54 писма от депутати тори.

Сред тези, които до момента обществено обявиха, че са пуснали такива писма, е посочен като претекст „ Партигейт “, само че има и такива, които са го създали поради обидата към Стармър. Мунира Мирза бе праволинейно до Борис Джонсън, откогато той стана кмет на Лондон през 2008 година.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР