Четирима са заразените с Ковид-19 в Русенско за изминалото денонощие,

...
Четирима са заразените с Ковид-19 в Русенско за изминалото денонощие,
Коментари Харесай

18 души с коронавирус са на болнично лечение в Русе

Четирима са инфектираните с Ковид-19 в Русенско за миналото денонощие, което отрежда едно от последните места на региона по разпространяване на вируса в страната.

Сред заболелите за последните 24 часа няма деца. През вчерашния ден няма умряли с позитивен тест за коронавирусна зараза, а петима души са оздравели. Активните случаи са 103. На болнично лекуване се намират 18 русенци. Справка в Единния информативен портал сочи, че региона се подрежда на 14-о място по разпространяване на вируса наедно с Враца, Габрово, Монтана и Плевен, като разликата сред множеството обитаеми места е доста дребна, едвам от по един – два случая. Без нови случаи са Добрич и Търговище.

До момента в област Русе са осъществени 128 048 имунизации, като повторна доза са получили 58 326 души. Бустерна доза пък е направена на общо 22 027 русенци. През вчерашния ден са сложени 32 ваксини, като три от тях са на деца на възраст сред 12 и 18 години. Относно опциите за имунизация против Ковид-19, подробна информация може да намерите на уеб страницата на Регионалната здравна ревизия:.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР