Четирима министри обясняват в парламента причините, които потопиха България след

...
Четирима министри обясняват в парламента причините, които потопиха България след
Коментари Харесай

Управляващите прехвърлиха отговорността за наводненията на местната власт

Четирима министри изясняват в Народното събрание аргументите, които потопиха България след два дъждовни дни и наводниха домовете на хората, а след отръпването на водите земята се трансформира в бунище от донесените боклуци. Виновни се оказаха кметовете, които освен не чистят деретата и коритата на реките, само че даже изсипват боклуци в тях. Като образец бе дадена община Невестино, област Кюстендил.

Опорната теза е, че поради бързата реакция на властта не е имало жертви при наводненията. Управляващите отхвърлят обвиняванията на хората, че домовете им са наводнени поради изпускането на язовирите в последния миг.

„ Няма язовири в страната, които посредством следено изпускане да заплашват хората или тяхното имущество. Отменено е частичното бедствено състояние в Доспат и Мадан “, сподели пред депутатитев Народното събрание вътрешният министър Христо Терзийски.

По думите му язовирите се следят непрекъснато се следят. Изводът му от свършеното от Министерство на вътрешните работи е, че макар интензивното развиване на ситуацията и получените голям брой сигнали, поради бързата реакция и взаимни дейности на изпълнителната власт, не се е стигнало до тежки произшествия, свързани със починали и потърпевши жители.

450 чиновници от Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции на вътрешното министерство, 120 моторни транспортни средства и техника, над 2700 чиновници на пожарната с 864 единици техника са се присъединили в действия, свързани със отбрана на популацията за интервала от 10 до 12 януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР