Четирима души, сред които заместник-ръководителят на Хамас Салех ал-Арури загинаха

...
Четирима души, сред които заместник-ръководителят на Хамас Салех ал-Арури загинаха
Коментари Харесай

Израел ликвидира зам.-ръководителя на „Хамас“ при удар с дрон в Бейрут

Четирима души, измежду които заместник-ръководителят на Хамас Салех ал-Арури починаха при детонация след удар на израелски дрон против офис на Хамас в южно предградие на ливанската столица Бейрут. Хамас потвърдиха, че техният началник е бил погубен. 

Арури, един от създателите на военното крило на Хамас, ръководеше палестинската формация в Западния бряг.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде обещание страната му да ликвидари ал-Арури още преди началото на войната сред Хамас и Израел на 7 октомври 2023 година

" Мъченическа гибел на заместник-председателя на политическото бюро на Хамас, шейх Салех ал-Арури, при ционистки удар в Бейрут ", съобщи придвижването в известие, излъчено по формалния му канал, телевизия " Ал-Акса ", и други медии.

Двама ливански чиновници по сигурността обявиха, че Арури е бил погубен дружно с бодигардовете си при израелски удар, ориентиран към офиса на Хамас в южните покрайнини на ливанската столица, база на интервенции на проиранската Хизбула.

На няколко пъти израелските военновъздушни сили нанасят удари по цели на " Хизбула " в Ливан. Анализатори показаха опасения, че това ще се подхрани ескалацията и може да придвижи спора на различен терен, написа Ал Джазира. 

Временният министър председател на Ливан Наджиб Микати осъди „ израелското закононарушение “, което съгласно него има за цел да докара Бейрут до нова фаза на борба. „ Стана ясно на всички близо и надалеч, че решението да се стартира война е в ръцете на Израел и това, което е належащо, е да се спре експанзията [на Израел] “, сподели той в обява за X.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР