Четирима души са загинали и един е бил ранен при

...
Четирима души са загинали и един е бил ранен при
Коментари Харесай

Четири са жертвите на експлозията в Бристол

Четирима души са починали и един е бил ранен при днешната мощна детонация в покрайнините на британския град Бристол, оповестиха от полицията. Инцидентът не се счита за терористичен акт.

Около обяд локално веме в покрайнините на индустриален комплекс в Ейвънмаут, край Бристол, е била чута мощна екслозия. На мястото незабавно са пристигнали полиция, коли за спешна помощ и пожарникари.

Установене е било, че е експлодирал голям железен съд за химикали, които се употребяват при обработка на отпадни води в намиращата се в комплекса пречиствателна станция.

Около шест часа нямаше изясненост какъв брой са потърпевшите, защото доста хора се водеха изчезнали, само че шефът на локалната полиция Марк Ранейкърс направи довечера малко изказване за медиите, че 4 души са починали.

Има и един ранен, само че без заплаха за живота:

„ Пълно следствие ще бъде извършено на случилото се през днешния ден, включващо няколко организации и специалисти по сигурност на труда. На този стадий не можем да спекулираме за аргументите за детонацията, само че мога да потвърдя, че случаят няма връзка с тероризъм “.

Марк Ранейкърс добави, че може да подсигурява на локалните хора, че няма заплаха за тяхното здраве, защото са взети ограничения за обезвреждане на остатъците от химикалите.

Той обаче предложи хората да заобикалят региона, защото предпазните интервенции не престават.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР