Четирима американци, свързани с овластяване на чернокожите и политическа организация,

...
Четирима американци, свързани с овластяване на чернокожите и политическа организация,
Коментари Харесай

Американци и руснаци на съд за подпомагане на Кремъл и проруска пропаганда в САЩ

Четирима американци , свързани с овластяване на чернокожите и политическа организация, бяха упрекнати дружно с трима руснаци в скрит план за скрито всяване на разкол в американското общество , разпространяване на съветска агитация и противозаконна интервенция в изборите в Съединени американски щати , съгласно обвинителен акт, разпечатан във вторник, оповестява АП. 

Гражданите на Съединени американски щати и двама руснаци бяха добавени към съществуващо дело в Тампа, Флорида, федерален съд, включващо Александър Йонов, разказан от прокурорите като създател на основана в Москва организация, финансирана от съветското държавно управление за осъществяване на загадка акция за въздействие в Съединени американски щати .

Четиримата американци са част от Африканската национална социалистическа партия и придвижването Ухуру, което има офиси в Сейнт Петербург, Флорида и Сейнт Луис. Сред упрекнатите е Омали Йешитела, ръководител на основаната в Съединени американски щати организация - която беше претърсена от ФБР предишното лято, когато Йонов беше в началото упрекнат.

" Твърди се, че съветската работа за външно разузнаване е употребила като оръжие нашите права според Първата корекция - свободи, които Русия отхвърля на личните си жители - с цел да разделя американците и да се намесва в изборите в Съединените щати ", сподели помощник-главният прокурор Матю Олсън от отдела за национална сигурност на Министерството на правораздаването.

" Департаментът няма да се поколебае да разкрие и преследва тези, които сеят раздори и корумпират изборите в Съединени американски щати в услуга на враждебни задгранични ползи, без значение дали виновниците са жители на Съединени американски щати или задгранични лица в чужбина ", сподели Олсен в известие за новините.

Йешител и трима други жители на Съединени американски щати - Пени Джоан Хес, Джеси Невел и Август К. Ромен младши - са упрекнати в скрит план за машинация на Съединени американски щати. Хес, Йешител и Невел също са упрекнати в показване за сътрудници на непознато държавно управление . Йонов и другите двама руснаци, които остават в страната си, са изправени пред обвиняване за скрит план за машинация.

В правосъдните записи не са изброени юристи на нито един от седемте обвинени и не е ясно дали те са били задържани. Изпратен е имейл с искане за коментар до Африканската национална социалистическа партия, която преди този момент отхвърли да работи скрито за Русия или че някой от нейните членове е направил закононарушение.

Прокурорите споделиха, че Йонов е управлявал образувание, наречено Антиглобализационно придвижване на Русия, което е било употребявано за реализиране на напъните му за въздействие върху Съединени американски щати, следени от съветската разследваща работа, известна като ФСБ . Те вербуваха основани в Съединени американски щати организации, с цел да оказват помощ за повлияване на изборите, да създадат по този начин, че да наподобява, че Съединени американски щати имат мощна поддръжка за съветската инвазия в Украйна и поддържат старания като петиция на Организация на обединените нации от 2015 година за наказание на " геноцида на африканците " в Съединени американски щати, съгласно обвинителния акт.

Наред с други неща, обвинителният акт упреква, че неназован претендент за локален офис в Сейнт Петербург е получил скрито финансиране и политическа тактика от групата. Йонов и различен руснак споделиха в един миг, че напъните им във Флорида ще се разширят до президентската акция през 2020 година, която те нарекоха " основната тематика на годината ".

Групата Ухуру наистина имаше претендент, който се кандидатира несполучливо за градския съвет на Сейнт Петербург през 2019 година, Ерита Акиле Кайнион. която не е упрекната в обвинителния акт. Тя организира конференция през 2022 година, на която отбрани Русия, като сподели, че " международните колониални сили си сътрудничат против Русия " повече от век .

Кметът на Сейнт Петербург Кен Уелч, демократ, назова обвиняванията тревожни. " Важно е да се подчертае, че град Сейнт Петербург не поддържа, утвърждава или толерира никое непознато държавно управление, участващо в действия за подкопаване или въздействие върху нашите избори ", сподели Уелч в изказване.

Йешител, прибавя обвиняването, е пътувал от Тампа до Москва през 2015 година, с цел да се срещне с Йонов и други руснаци , с цел да " споделят по отношение на бъдещо съдействие ", съгласно имейл на Йонов. Това, което последва, беше прикрито съветско финансиране и поддръжка за разнообразни действия в Съединени американски щати до лятото на 2022 година, в това число демонстрации в столиците на Калифорния и Джорджия и в неназована компания за обществени медии в Сан Франциско .

Голяма част от съдействието включва поддръжка за съветската инвазия в Украйна . През март 2022 година Йешитела организира конференция, на която сподели, че " Африканската национална социалистическа партия приканва за единение с Русия в нейната отбранителна война в Украйна против международните колониални сили ". Той също по този начин прикани за самостоятелност на окупираната от Русия област Донецк в Източна Украйна.

Освен това Министерството на правораздаването разгласи настрана обвиняване във Вашингтон, обвиняващо съветската гражданка Наталия Бурлинова в скрит план с съветското разузнаване за рекрутиране на американски учени и откриватели за присъединяване в стратегии, които предизвикват съветските ползи. Бурлинова скри, че напъните й са финансирани от съветското държавно управление, споделиха прокурорите.
 Русия сложила близо 200 шпионски антени в посолствата си в Европа, има и в София
Русия сложила близо 200 шпионски антени в посолствата си в Европа, има и в София

Най-много са на посолството в Брюксел - 17
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР