Четирикратният шампион в Тур дьо Франс Крис Фрум навлиза в

...
Четирикратният шампион в Тур дьо Франс Крис Фрум навлиза в
Коментари Харесай

Фрум няма да атакува съотборника си Герант Томас в оставащите етапи от Тура

Четирикратният първенец в " Тур дьо Франс " Крис Фрум навлиза в третата седмица на надпреварата с пасив от 1.39 минути след съотборника си Герант Томас. Силният тим на " Скай " окупира първите две позиции посредством английските колоездачи, а главният въпрос е дали Фрум ще нападна, или ще оказва помощ на съотборника си.

Роденият в Кения колоездач разгласи по време на почивния ден в Каркасон, че съглашението двамата съотборника да не се нападат няма да бъде нарушено. В колоезденето има неписано предписание, съгласно което жълтата фланелка не се нападна, когато я носи член на твоя тим. Фрум счита да почете това.

" Всички тези приказки за офанзиви, не знам какво да кажа за тях. Та ние сме в прелестна позциия – първи и втори сме. Не е наша работа да нападаме, а на другите, в случай че несъмнено желаят да завоюват ", сподели първенецът в Тура от 2013, 2015, 2016 и 2017 година

Зад Томас и Фрум се намират Том Дюмулен (+1.50) и Примож Роглич (+2.38). Малко по-назад са Ромен Барде и Микел Ланда, само че от " Скай " не престават да преглеждат всички като опасност.

" Със сигурност оставащите стадии ще са доста сложни, тъй като чакаме доста офанзиви. Особено в сряда, когато е последният край на нанагорнище. Може той да се окаже решителен ", сподели Томас, който носи жълтата фланелка от 11-ия стадий.

 Двамата колоездачи на
© Reuters

Двамата колоездачи на " Скай " са първи и втори в генералното класиране.

На конференцията на тима на " Скай " Фрум беше запитан дали би жертвал личните си упоритости, с цел да може Томас да завоюва.

" Да ", отговори британецът и добави: " Докато колоездач на " Скай " е на първа позиция и може да завоюва в Париж, аз ще съм благополучен ".

Той не чака съотборникът му да му оказва помощ и в случай че има неприятен ден в някой от идващите планински стадии. " Той е тук да се състезава, носи жълтата фланелка и в случай че аз имам проблеми, не чакам да ми оказва помощ. Ние сме тук с тим, който да печели и това е първата ни цел. "

Съставът обаче ще бъде отслабен за последната седмица, откакто в неделя италианецът Джани Москон беше дисквалифициран. Той удари Ели Гесбер от " Фортунео " и беше изхвърлен от съдиите в тура.

" Няма какво да създадем, въпреки и да сме разочаровани. Просто се концентрираме над третата седмица ", сподели Томас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР