Четирикратният шампион в Обиколката на Франция Крис Фрум заяви, че

...
Четирикратният шампион в Обиколката на Франция Крис Фрум заяви, че
Коментари Харесай

Крис Фрум се вдъхновява от Том Брейди, прицели се в пета победа на Тур дьо Франс

Четирикратният първенец в Обиколката на Франция Крис Фрум съобщи, че чака да продължи спортната си кариера и след 40-ата си годишнина. Той черпел ентусиазъм от куотърбека на Тампа Бей Букъниърс Том Брейди.

В началото на месеца 43-годишният Брейди изведе Тампа до купата в Националната футболна лига (НФЛ) в първия си сезон в клуба, като за него персонално това бе седмо отличие след шест с Ню Инглънд Пейтриътс.

Пред " Гардиан " 35-годишният Фрум разгласи, че си слага за цел още през този сезон да завоюва за пети път " Тур дьо Франс ", като по този начин ще изравни най-хубавото достижение за всички времена на легендите Жак Антикил, Еди Меркс, Бернар Ино и Мигел Индураин.

" Това е доста тежка задача, само че аз съм с четири трофеи и съм доста покрай върха. Вече няма какво да ме тегли обратно ", сподели британецът, който през предходната година пропусна Тура, възстановявайки се от доста тежко рухване през 2019 година.

" Надявам се да мога да дам най-хубавото от себе си. Много огромна част от подготовката е в съзнанието, тъй че се надявам тялото ми да може да го последва ", добави Фрум, който от тази година мина в тима на Израел Старт-Ъп Нейшън.

" Надявам се, че ще мога да се състезавам на най-високо равнище още най-малко пет години. Виждаме, че от ден на ден професионални спортисти имат дълги и сполучливи кариера, като най-скорошният образец е Том Брейди, чиято история е невероятна ", сподели още Фрум.

Британецът призна, че към момента има леки болки от рухването преди две години, най-много там, където му е сложена железна пластина, само че не ги усеща, когато кара колело.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР